Navigatie

Vrachtwagennavigatie

Vrachtwagennavigatie is speciaal voor bestuurders van grote voertuigen, zoals vrachtwagens en caravans. Deze navigatie houdt rekening met de beperkingen van grote voertuigen zodat je niet onverwachts ...

5 resultatensorteren op
aanbevolen

Vrachtwagennavigatie

Ben jij een echte trucker, of ga je iedere zomer met je caravan of camper op vakantie? Dan is een vrachtwagennavigatie de ideale oplossing voor al je wegeninformatie. Het beeldscherm is groter dan bij normale navigatiesystemen, dit zorgt ervoor dat je het beeld beter kunt aflezen. Ideaal als je er binnen je voertuig genoeg ruimte voor hebt.

Handige weergave opties

Het besturen van grotere voertuigen is toch lastiger dan bij een kleine auto. De vrachtwagennavigatie systemen helpen je op meerdere manier te navigeren door het verkeer. Zo heb je rijbaanbegeleiding die aangeeft wanneer je buiten de strepen komt, een weergave die je vertelt welke baan je moet hebben bij een afslag en zelfs een lijst met parkeerplekken die groot genoeg zijn voor jou voertuig.

Dashcam

Er zit soms een dashcam bij een vrachtwagennavigatie. Hiermee kun je de route die je aflegt vastleggen en later terugkijken. Dit is vooral handig bij ongevallen waarbij je gebruik moet maken van een verzekering of als je bewijsmateriaal tegen verschillende boetes wil indienen. De meeste beelden worden overigens in Full-HD opgenomen en de dashcam maakt zelf ruimte vrij op het moment dat het geheugen vol dreigt te raken.

Updates

Per merk verschilt het hoe vaak je updates moet doen. Bij de meeste wordt er ieder kwartaal een update aangeboden. Deze updates kun je gedurende de periode dat je je navigatiesysteem altijd gebruiken, ze worden in de meeste gevallen levenslang aangeboden. Het updaten zelf gaat heel gemakkelijk door de software te installeren en daarna je navigatiesysteem te verbinden met je laptop of pc.