Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
Zwarte Mamba - Nadifa Mohamed
 • Uitverkocht

  Nadifa MohamedZwarte Mamba

  18.95
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle romans

  Zwarte Mamba - Nadifa Mohamed

  Jemen, 1935. Jama is een straatschoffie dat met zijn vriendjes de stoffige markten van Aden afstruint. Wanneer zijn moeder sterft, staat Jama er alleen voor. De oorlog nadert en de fascistische Italiaanse troepen die delen van oostelijk Afrika in handen hebben, bereiden zich voor op de strijd. Toch besluit Jama op zoek te gaan naar zijn vader, die volgens de geruchten die hem via clangenoten bereiken ergens in het noorden als chauffeur voor de Britten werkt.

  En zo begint Jama’s opzienbarende reis naar Egypte. Een tocht van ruim 1500 kilometer die hij per kameel, vrachtwagen en trein maar vooral te voet aflegt, en die hem door Somalië, Djibouti en het door oorlog verscheurde Eritrea en Soedan naar het noorden zal brengen. Hij trekt van de ene gevaarlijke stad naar de andere, vertrouwend op zijn grote netwerk aan clangenoten om hem onderdak te bieden en de weg te wijzen naar zijn vader, die altijd net een dag of twee reizen buiten zijn bereik lijkt te blijven. Op zijn tocht ondervindt Jama warme menselijkheid en grote wreedheid als hij belandt in de onverschillige, alles vermalende oorlogsmachine.

  Zwarte Mamba een afwisselend grappig, schokkend en hartverscheurend verhaal over ontworteling en familiebanden. Deze roman over een jongen en zijn lange tocht naar de vrijheid is tegelijk het verhaal van hoe Afrika heeft geleden onder de Tweede Wereldoorlog.

  De pers over Zwarte Mamba :

  ‘De quote op de cover maakt je onmiddellijk nieuwsgierig. Want als niemand anders het verhaal zal vertellen, moet het wel bijzonder zijn. En dat is Zwarte Mamba zeker. (…) De reis van een kind, dat onderweg terechtkomt in afgrijselijke oorlogssituaties, fascineert en zet je aan het denken over de kleine geschiedenissen die te vaak onbesproken blijven.’ – metro
  lees meer

  Specificaties

  AuteursNadifa Mohamed
  Eerste auteurNadifa Mohamed
  GenreLiteraire roman
  ISBN9789022959749
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's8
  Jaar van uitgifte2010
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand