WWII journaals (DVD)
 • -25%

  WWII journaals (DVD)

  19.9914.99je bespaart 5.-
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  WWII journaals (DVD)

  Deze documentaire box geeft u een unieke kijk op de journaals tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Nederlanders, de Duitsers en de Japanners.

  Hoe werd het Duitse volk geïnformeerd en bespeeld? De propagandamachine van Goebbels draait op volle toeren als Rusland “zonder problemen” overweldigd wordt door de Duitse Blitzkrieg. Wij zien, zoals het Duitse volk dat ook zag, een niet te stoppen opmars met heroïsche daden en enkel grote overwinningen op de communistische vijand.

  In Nederland wordt het volk ook geïndoctrineerd met het “goede” nieuws van de fascistische stroming uit Duitsland. Deze journaals laten zien hoe dat in zijn werk ging. U ziet het alledaagse leven tijdens de bezetting maar ook ziet u NSB rally’s, toespraken van Anton Mussert. Unieke beelden tonen hoe de NSB Nederlandse jongens probeerde te ronselen voor de SS en dus
  uiteindelijk voor het oostfront!

  In Japan moeten de journaals het volk opzwepen zodat iedereen zal vechten en sterven voor de keizer. We zien hoe “goed” krijgsgevangen behandeld werden op Java. Ook laten beelden een onoverwinnelijk Japan zien, een Japan dat haar oorlog tegen de rest van de wereld rechtvaardigt!  Extra's:

  Beeld: zwart/wit & kleur
  lees meer

  Specificaties