Wonen & slapen

woonstijl: scandinavisch x marmer

Is de Scandinavische woonstijl jouw favoriet? Lichte zachte kleuren, strak maar toch ook simpel. Ontdek hier alles wat past bij een Scandinavische woonstijl. Maak jouw Scandinavische woonkamer complee ...

829 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Sfeervolle vormen en materialen in een Scandinavische woonstijl

De rust die je in Scandinavië vindt wil iedereen wel in huis brengen. Een Scandinavisch interieur staat bekend om haar strakke lijnen, lichte kleuren en simpele accessoires. Wij leggen je uit hoe je Scandinavië naar Nederland haalt met tientallen meubelen en woonaccessoires.

Het kleurenpalet

Het Scandinavische kleurenpalet loopt van wit en grijs tot pasteltinten. Scandinaviërs houden van licht. Logisch, want vooral in de winterperiode is er weinig daglicht en een witte basis weerkaatst het daglicht dát er is, zo goed mogelijk. Deze rustige basis vul je aan met simpele woonaccessoires en knus textiel. Denk aan strakke fotolijstjes, glazen vazen en groene planten voor extra sfeer.

Meubels voor een Scandinavische woonstijl

De rust komt ook tot uiting in de Scandinavische meubels. Hierin zie je moderne materialen terugkomen als plastic of beton, afgewisseld in een matte of een glanzende uitwerking, maar altijd vormgegeven met behulp van strakke lijnen. Kasten zonder handgrepen en greeploze lades in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een bank op pootjes om je woonkamer luchtig te houden maar ga wel voor een donkergrijze variant om je bank wat meer body te geven. Een goede combinatie dus!

Populaire merken

Stel jouw eigen Scandinavische interieur samen met de producten die wij voor je hebben verzameld in deze woonstijl. Kijk vooral bij populaire merken als House Doctor, HK Living en Riverdale voor echte Scandinavische sferen.