Matrassen

Polyethermatrassen

Polyethermatrassen zijn lekker luchtig door hun groot ademend vermogen. Ze zijn stevig, niet zo zwaar en relatief goedkoop. De polyethermatras is daarom zeer geschikt als logeermatras of voor kinderen ...

Polyether matrassen

Heerlijk liggen in je bed, dat is wat je wilt. Elke nacht weer. Je matras bepaalt in grote mate hoe comfortabel je ligt. Het is dan ook heel belangrijk dat je een variant kiest die precies bij jou past. Polyether matrassen zouden voor jou ideaal kunnen zijn. Vaak zijn dit voordelige matrassen die ook nog eens heel flexibel en veerkrachtig zijn. Klinkt dit als iets voor jouw bed? Bekijk dan ons assortiment eens en misschien vind je de ideale polyether matrassen!

Het soortelijk gewicht van polyether

Er zijn verschillende mogelijkheden voor polyether matrassen. Vooral het soortelijk gewicht, dat wordt uitgedrukt in de SG-waarde, is daarbij belangrijk. Dit getal geeft aan hoeveel schuim er is gebruikt per kubieke meter. Het bepaalt ook hoe sterk of soepel een matras is. Polyether matrassen die SG40 als waarde hebben, bieden meer comfort en gaan langer mee dan exemplaren met SG20. De mate van ondersteuning hangt dus sterk samen met de dichtheid.

Voordelig slapen

Vergeleken met andere matrassoorten bieden polyether matrassen een minder goede vochtregulatie. Ook is de levensduur van je matras niet zo groot. Reken ongeveer op 10 jaar, waarna je weer op zoek moet naar een nieuw exemplaar. Daar staat tegenover dat de prijs/kwaliteitverhouding van polyether matrassen zeer gunstig is. Je kunt dus voordelig slapen op zo’n flexibele matras. Nog een ander voordeel is dat polyether heel goed te recyclen is. Daardoor draag je minder bij aan het afvalprobleem als je voor dit type kiest. Bekijk de verschillende matrassen van polyether in ons assortiment, zowel voor volwassenen als kinderen, en kies jouw ideale variant!