Matrassen

Pocketveringmatrassen

Pocketveringmatrassen bestaat uit allemaal apart verpakte veringen. Zo hoor je ze niet en buiten dat zorgen ze voor goede drukverdeling en ventilatie. Handig voor als je het snel warm hebt. Pocketvere ...

675 resultatensorteren op
aanbevolen

Pocketveringmatras

Eigenlijk geeft de naam al aan wat een pocketveringmatras inhoudt. Dit is een matras waarbij de springveren apart verpakt zijn in een zakje, de zogenaamde pocket. Het grote voordeel hiervan is dat elke veer zich afzonderlijk aanpast naar de vorm van jouw lichaam. Je begrijpt dat dit zorgt voor optimaal ligcomfort. Vergelijk de pocketveringmatrassen in ons assortiment met elkaar en bepaal welke voor jou het geschiktst is!

Let op het aantal veren per m2

Pocketveringmatrassen hebben een goede veerkracht en bieden daardoor goede ondersteuning. Het aantal veren dat per m2 is gebruikt, geeft aan hoe goed een matras is. Hoe hoger dit getal, des te meer comfort, ondersteuning en drukverdeling je mag verwachten. Dan maakt je gewicht en lichaamsvorm niet meer uit, want je matras past zich vanzelf aan. Je kunt ook nog checken of het pocketveringmatras over zogenaamde comfortzones beschikt. Dit is een manier om nog meer ondersteuning te bieden voor cruciale lichaamsdelen, zoals het hoofd, de schouders en de heupen.

Optimale ventilatie en vochtregulatie

Een pocketveringmatras is voorzien van een kern die zorgt voor een goede luchtventilatie en vochtregulatie. Hier kun je zelf ook een actieve rol in spelen. Ten eerste is het belangrijk om je slaapkamer altijd goed te luchten, zodat vocht zich niet kan ophopen. Ten tweede is het verstandig om je pocketveringmatras regelmatig te keren en te draaien. Daardoor voorkom je kuilvorming en zorg je voor een optimale levensduur. Een afdeklaag van koudschuim ventileert goed door zijn open celstructuur. Wil je steviger liggen, dan kies je voor traagschuim. Onze pocketveringmatrassen zijn geschikt voor lattenbodems, spiraalbodems en verstelbare bodems.