Matrassen

Latexmatrassen

Latexmatrassen beschikken over een kern van latex, ook wel rubber genoemd. Latex is een veerkrachtig product, wat drukverlagend werkt en geschikt is voor mensen met gewrichtsklachten. Daarnaast staan ...

64 resultatensorteren op
aanbevolen

Latexmatrassen

Latexmatrassen hebben het grote voordeel dat ze hygiënisch zijn. Deze varianten hebben een antibacteriële en schimmelwerende werking. Ook voelen ze lekker soepel aan. Misschien weet je dat latex van oorsprong een natuurproduct is dat gemaakt wordt uit het sap van de Braziliaanse rubberboom. Maar er is ook synthetische latex beschikbaar waar matrassen van worden gemaakt. In veel gevallen wordt er zelfs een combinatie van de twee gebruikt. De kwaliteit van latexmatrassen is dan afhankelijk van de verhouding tussen natuurlatex en synthetische latex.

Te gebruiken met allerlei bedbodems

Je kunt latexmatrassen gebruiken met spiraalbodems, lattenbodems, boxsprings, schotelbodems en verstelbare bodems. Er zijn latexmatrassen met verticale ventilatiekanalen beschikbaar, waardoor transpiratievocht kan worden afgevoerd en je goed kunt luchten. Ook de tijk van het matras kan voor extra ventilatie zorgen. De zeer lange levensduur is voor veel mensen dé reden om voor een latexmatras te kiezen. Je kiest bovendien voor een zeer goede veerkracht en optimaal comfort. Per matras is dat natuurlijk verschillend, dus het is verstandig om even uit te proberen hoe je lichaam ondersteund wordt.