lampen

Tafellampen

Heb je nog ergens een donkere hoek in huis? Of wil je een extra beetje kleur of textuur? Met tafellampen op je dressoir of bijzettafel creëer extra sfeer door middel van licht. Ben je echt op zoek naa ...

347 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Tafellampen

De naam zegt het al: tafellampen zijn bedoeld om je bij te schijnen vanaf een tafel. Uiteraard kan dat ook een kast, bureau of een kruk zijn, maar je snapt wel wat het uitgangspunt is. Wanneer je in ons assortiment hebt gezien dat er talloze soorten beschikbaar zijn, begrijp je hoe een tafellamp kan bijdragen aan je interieur. Zowel in aan- als uitstand kan de lamp namelijk een bepalend element zijn in de kamer. Je kunt kiezen uit opvallende tafellampen of juist heel sobere modellen. Sommige zijn heel bijzonder vormgegeven en andere weer precies zoals je zou verwachten. Welke van onze tafellampen je ook kiest, ze bieden je allemaal het licht waar je om vraagt.

De kunst van een lamp ontwerpen

Pas als je op zoek bent naar een nieuw exemplaar, waardeer je het werk dat de ontwerpers in hun tafellampen hebben gestoken. Ineens vallen allerlei details je op, terwijl je daar normaal gesproken niet eens naar kijkt. Denk bijvoorbeeld aan de schijnhoek van de lamp of het feit dat er al dan niet een lampenkap is gebruikt. Daarmee kun je namelijk het licht sturen, net zoals je dat kunt met een beweegbare tafellamp. Het verschil tussen een bureaulamp en een sfeerlamp wordt je direct duidelijk als je ze naast elkaar ziet staan. De een is vooral functioneel doordat hij wit licht biedt, terwijl de ander juist door middel van zacht kleurgebruik werkt en zorgt voor subtiele verlichting. Kunstig hoor, al die verschillende tafellampen!

Welk merk is jouw favoriet?

We hebben topmerken als Be Pure, Leitmotiv, Rescued en Zuiver voor je in ons assortiment. Het zal dan ook vast niet lang duren voor je de tafellampen van jouw keuze hebt gevonden.