Keukengerei

Ovenschalen

Je kan elke dag een ovenschotel op tafel toveren en toch elke dag wat compleet anders eten. Dat is nou juist zo leuk aan ovenschotels. En als je een mooie ovenschaal gebruikt, is het eten niet alleen ...

37 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Ovenschalen

Dankzij één ovenschotel kan je elke dag iets anders op tafel toveren. Houd je van witlofschotel of ga jij voor een schotel vol met lasagne? Waar je ook van houdt, dankzij de ovenschotel kan je de meest heerlijke gerechten op tafel zetten. Haal de check kok in jezelf naar boven en laat je creativiteit de vrije loop gaan. Je kunt bij ons terecht voor merken van onder andere: Riviera Maison, Boerenbont en HK Living.

Materiaalsoorten

Onze ovenschalen zijn te verkrijgen in aardewerk (keramiek) en porselein. Alle twee doen zij wat zij moeten doen, maar soms heb je een voorkeur voor een materiaal. Wij zullen kort uitleggen wat de verschillen zijn, zodat jij kunt bepalen welke ovenschaal geschikt is voor jou. Aardewerk ovenschalen zijn wat ‘zachter’ dan een porseleinen ovenschaal. Het oog wil natuurlijk ook wat en een aardewerk ovenschaal heeft dan ook een natuurlijke en verfijnde uitstraling. Een aardewerk ovenschaal is voorzien van een glazuurlaag zodat het krasbestendig is. Tevens is de schaal bestand tegen de magnetron en vaatwasser. Let wel op dat je de schaal niet te lang in een vochtige vaatwasser laat staan, hier is hij minder geschikt voor. Porselein is gemiddeld genomen een stuk lichter dan aardewerk en stevig, wat het voor het dagelijks gebruik zeer gebruiksvriendelijk maakt. Porselein is ook bestand tegen de magnetron en vaatwasser. Een nadeel van porselein: warmte dringt er niet snel doorheen en het is bijna alleen in wittinten te verkrijgen (mocht je niet van wit houden). Nu de voor- en nadelen omschreven zijn, is het aan jou om de juiste keuze te maken.

Bestellen

Welke keuze je ook gaat maken, je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van de ovenschaal gebruik kunnen gaan maken. Zet de ingrediënten maar alvast klaar want voor onze ovenschalen geldt: vandaag voor 23:59 uur besteld bij wehkamp, morgen al in huis.