Keukengerei

Olie- & azijnstellen

Vooral rond de Middelandse Zee zie je standaard een olie- en azijnstelletjes op het tafeltje staan maar ondertussen is het in bijna geen enkele keuken meer weg te slaan. Ben je op zoek naar een stel m ...

3 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Olie- en azijnstellen

Vooral rond de Middellandse Zee staat op je tafeltje in een restaurant steevast een olie- en azijnstel. Dat heeft te maken met de culinaire tradities in deze landen. Uiteraard houden wij in Nederland ook wel van een Italiaans, Grieks of Spaans gerecht, waarbij olie- en azijnstellen langzaamaan hun intrede hebben gedaan bij ons in de keuken en op tafel. Een goed voorbeeld daarvan is het gebruik van olijfolie en azijn als onderdeel van dressings voor salades. Vinaigrette is een klassieke combinatie van die twee. Of misschien wil je klassieke Engelse fish and chips eten, inclusief azijn erover. Mosterd wordt ook met azijn als basisingrediënt gemaakt. De inhoud van de olie- en azijnstellen is afhankelijk van welke variant je het liefste gebruikt. Olijfolie en wijnazijn zijn erg populair. Vooral bij Italiaanse gerechten is olijfolie een onmisbaar ingrediënt. Bij ons vind je de olie- en azijnstellen waarmee je de mediterrane keuken in huis haalt. Kies uit de diverse varianten en geniet van je heerlijke eten!

Welk olie- en azijnstel wordt het?

Riviera Maison, House Doctor, WMF, Home by ASA… wij hebben allerlei topmerken voor je die allemaal olie- en azijnstellen in hun collectie hebben. Glazen flessen of exemplaren van keramiek, het kan allemaal. De hoogte en het design verschilt uiteraard, zodat je altijd een stel kunt vinden dat helemaal past bij jouw smaak. Je doseert heel eenvoudig met de schenktuit en soms is er soms een spraydop beschikbaar. Je kunt de meeste olie- en azijnstellen gewoon in de vaatwasser doen om ze schoon te krijgen. Bovendien krijg je er vele jaren garantie op, soms wel 20 jaar!