Wonen & slapen

Gordijnen & jaloezieën

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding. Kant & klaar gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen of jaloezieen. Kies bijvoorbeeld eens voor kleur om je interieur net dat extra cachet en een p ...

656 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Gordijnen en jaloezieën

Raamdecoratie komt misschien niet als eerste in je op als je je huis of een kamer opnieuw gaat inrichten maar is wel een belangrijke sfeerbepaler. Gordijnen en jaloezieen hebben natuurlijk als eerste en functionele functie: ze verduisteren, houden fel licht tegen, zorgen voor demping en voor extra privacy. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkst, met een mooie stof of kleur creëer je net dat extra beetje sfeer in je huis!

Soorten raambekleding

Of je nou op zoek bent naar kant & klaar gordijnen, rolgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën, je vindt ze allemaal bij wehkamp. Op zoek naar raambekleding voor in de slaapkamer? Houd er dan rekening mee dat je gordijn of rolgordijn verduisterend werkt. Vitrage en in-betweens laten wel voldoende licht door maar zorgen net voor wat minder inkijk van buiten. Van beide een beetje? Met jaloezieën kun je spelen met de lichtinval en bepaal jezelf hoeveel licht er binnen valt.

Ophangsystemen

Kant-en-klaar gordijnen en vitrage zijn meestal aan de achterzijde afgewerkt met een band. Hiermee kun je het gordijn zowel ophangen aan een roede of met bijgeleverde gordijnhaakjes plooien maken en deze aan een rail bevestigen. Enkele gordijnen zijn voorzien van ringen, deze zijn gemakkelijk te bevestigen aan een roede. Rolgordijnen en plisségordijnen worden geleverd inclusief ophangsysteem en met bijgeleverd montage-instructie zijn ze eenvoudig te monteren.

Online gordijnen bestellen

Voordat je online gaat bestellen, is het belangrijk om te weten hoe je je raambekleding wilt ophangen. Bijvoorbeeld op de muur of aan de binnenkant van je kozijn, dat verschilt al gauw een aantal centimeter in de breedte. Zorg altijd dat je de afmetingen dubbel checkt, dat voorkomt teleurstelling bij levering. Gelukkig zijn de meeste raamdecoratie ter plekke op maat te maken. Rolgordijnen kun je verkorten in de breedte en de meeste gordijnen worden geleverd met een strijkvliesband, zo kun je het gordijn op exact de juiste hoogte inkorten.