Meteen naar de inhoud
Werken bij wehkamp logo
Meet Miranda
Meet the Lead

Meet Miranda

“Wehkamp groeit, jij groeit, jij groeit, wehkamp groeit” laten landen in de hoofden en harten van alle collega’s. Miranda Berkhof - Chief Transformation and People Officer - neemt ons mee in hoe we vanuit transformation & people de digitale transformatie leiden zodat we voorop blijven lopen en het beste uit onszelf weten te halen.

#transformation&people

Wat is de North Star van Transformation & People?

Een omgeving binnen wehkamp creëren waarin we met elkaar voorop blijven lopen in de e-commerce markt en waarbij iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Daar hoort een transformatie, strategie, organisatie & cultuur bij waar iedereen elke dag leert, plezier heeft in zijn of haar werk en waar we leaden. We dagen iedereen uit om een winnende learning mindset te hebben, en altijd te streven naar meer impact en meer leren.

Als team doen we het goed als we het leven van onze LEADs en collega’s makkelijker en mooier maken en hen de uitdagingen en kansen bieden om het verschil te maken voor onze organisatie en voor elkaar.

Wat is jullie journey in het bereiken van deze North Star?

Wij zijn inmiddels de drijvende kracht achter de transformatie naar een digitale organisatie, de strategie realisatie en het neerzetten van een centre of excellence in digital practices, people development en talent acquisition. En natuurlijk zijn we de business partner voor alle people-gerelateerde topics. De switch die we hebben moeten maken is starten vanuit onze drie organisatiebrede doelen en deze terug vertalen in een pragmatische aanpak en eindproducten voor ons als team. Denk groot, begin klein en altijd met de focus op impact en onze unieke toegevoegde waarde. Gewoon beginnen heeft ons eigenlijk het meeste gebracht. Vanuit een visie stappen zetten zorgt ervoor dat je altijd op de goede weg bent.  Genieten van de journey, blijven leren en blijven lachen.

Wat is je persoonlijke North Star?

Uiteindelijk zie ik mezelf aan de basis staan van een nieuw concept rondom persoonlijk leiderschap. Het beste uit jezelf halen vraagt om de juiste balans van zelfinzicht en lef. Durf te leren en vier elke stap vooruit. De journey is belangrijker dan het eindpunt. Het brengt wat meer lucht in leren en er is meer ruimte om ook om jezelf te lachen. 

Dat betekent voor mij het creëren van een plek waar mensen de ruimte nemen om volledig zichzelf te zijn, om te experimenteren en te leren, om fouten te maken en uiteindelijk te winnen, niet van elkaar maar met elkaar. Dat is mijn persoonlijke north star en het geeft mij en de organisatie richting, elke dag opnieuw. Ik denk echt dat ik op dit moment het mooiste werk van Nederland mag doen. En het voelt niet eens als werk. Ik richt me elke dag op de impact die ik wil hebben en hoe ik het verschil kan maken in het realiseren van onze ambities. 

Wat is je journey in het bereiken van je persoonlijke North Star?

Ons development programma heeft als basis Lead Self, Lead Others, Lead Change. Het begint altijd toch weer bij jezelf. Ik leer nog elke dag, simpelweg door te doen en te durven. Ik leer ook heel veel van anderen, door de feedback die ik krijg en de interacties die ik heb. Ik heb vooral moeten leren om open te blijven staan voor alles wat er gebeurt en kan gebeuren. Wat we met elkaar aan het doen zijn vraagt om innovatie en ondernemerschap, om durf en lef. Jezelf niet te serieus nemen, creativiteit en soms heel bewust je eigen ego herkennen en parkeren. Het was een journey om te komen waar ik nu sta als persoon. Mijn journey is nog maar net begonnen en gelukkig ook nooit klaar. Er is nog zo veel te leren. Het meest leerzaam zijn de ervaringen geweest die voor het eerst op mijn pad kwamen en dat zijn er hier genoeg. Door gewoon te doen leer ik het snelst. Dat bedoelen we hier ook met een winning mindset. De echte winst is elke dag leren, door gewoon te doen, met elkaar.