Wereld oorlog 2 in HD & kleur 3 (DVD)
 • -20%

  Wereld oorlog 2 in HD & kleur 3 (DVD)

  9.997.99je bespaart 2.-
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Wereld oorlog 2 in HD & kleur 3 (DVD)

  Met de modernste technieken en nieuwe onthullingen biedt WO2 in HD & Kleur letterlijk en fi guurlijk een nieuwe blik op de Tweede Wereldoorlog. Een van de beste verzamelingen van zeldzaam en nooit eerder gezien beeldmateriaal van de Tweede Wereldoorlog is volledig gerestaureerd voor optimale beeld- en geluidskwaliteit.

  - Episode 5: Japan Valt Aan:
  7 december 1941. Die datum is een zwarte dag in de Amerikaanse geschiedenis. “A date that will live in infamy”, zo noemde president Franklin Roosevelt het. Het was de dag waarop Japan deelnam aan de
  Tweede Wereldoorlog, door een verrassingsaanval uit te voeren op de Amerikaanse marinevloot op Pearl Harbor. Japan volgde dit snel op met een overwinning op het enorme Britse leger in Singapore.
  Japan kon ongestoord zijn gang gaan in de Stille Oceaan. Totdat langzaam maar zeker de slapende reus ontwaakte: de Verenigde Staten. De militaire strijd die daarop volgde in de Stille Oceaan, werd
  gekenschetst door technische en militaire innovatie, met name de opkomst van vliegdekschepen als de belangrijkste wapens op zee.

  - Episode 6: De Middellandse Zee En Noord-Afrika:
  Mussolini’s ambitie was altijd om het oude Romeinse rijk in ere te herstellen. Het probleem was, dat hij van militaire strategie weinig kaas had gegeten. Na mislukte aanvallen op Griekenland en Noord-Afrika waren zijn troepen op de vlucht geslagen. Hitler stond nu voor een moeilijke beslissing: haalde hij troepen weg van andere fronten, waar hij ze keihard nodig had, om zijn bondgenoot te ondersteunen, of liet hij Mussolini vallen? Hitler koos voor het eerste. Dat zou hen beiden nog zuur opbreken. Hitler zou honderdduizenden troepen verliezen. Mussolini verloor zijn leven. In dit zesde deel van WO2 in HD & Kleur staat de oorlog in Noord-Afrika centraal. Ook zien we hoe het piepkleine eiland Malta aanval na aanval van de nazi’s weet af te slaan en hoe, uiteindelijk, de Geallieerden Italië bereiken en de Duitsers tot de aftocht dwingen.
  Japan valt aan
  De Middellandse Zee en Noord-Afrika
  lees meer

  Specificaties