Wat behouden blijft - Wallace Stegner

  Wallace StegnerWat behouden blijft

  21.99
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Wat behouden blijft - Wallace Stegner

  Roman over de levenslange vriendschap tussen twee echtparen

  Nawoord Jane Smiley


  TEN TIJDE VAN DE GROTE DEPRESSIE ontmoeten twee jonge stellen elkaar voor het eerst. Charity en Sally zijn in verwachting, Sid en Larry werken beiden aan de faculteit Engels van de Universiteit van Wisconsin. Een levenslange vriendschap is geboren. Bijna vier decennia lang delen de echtparen lief en leed.
  Wat behouden blijft, geschreven vanuit het perspectief van de oude Larry, is een roman die uitblinkt in stil realisme en een diep mededogen, waaruit de levenswijsheid blijkt van de auteur, die het boek - zijn laatste roman - op 78- jarige leeftijd schreef.

  WALLACE STEGNER (1909-1993) was historicus, milieuactivist en auteur van een bijzonder omvangrijk oeuvre, waaronder klassieke romans als Angle of Repose (Pulitzer Prize 1972), The Spectator Bird (National Book Award 1977) en Recapitulation (1979). In 1980 ontving hij de eerste Robert Kirsch Award, voor zijn bijdrage aan de Amerikaanse letteren.

  'Een wonderbaarlijk boek, geschreven met de wijsheid van ouderen, maar zonder oud te lijken. Een roman met een immens narratieve kracht' THE INDEPENDENT

  'Een magnifiek gecomponeerde roman die bruist van levenswijsheid' THE WASHINGTON POST

  lees meer

  Specificaties