Voeding volgens de vijf elementen - B. Temelie

  B. TemelieVoeding volgens de vijf elementen

  15.-
  vandaag besteld, maandag in huisverzending door onze partner

  Voeding volgens de vijf elementen - B. Temelie

  Barbara Temelie
  Voeding volgens de Vijf Elementen
  Inleiding in de traditionele Chinese voedingsleer
  met voedingsmiddelenposter
  Prijs: 13,90
  Pagina's: 120
  Bindwijze: Paperback
  ISBN: 978 90 6378 305 1

  De door Barbara Temelie beschreven voedingsleer volgens de vijf elementen berust op de eeuwenoude schat aan ervaringen van de traditionele Chinese geneeskunde. De principes van deze voedingsleer, die geen strenge verboden kent, worden in China tot op vandaag onveranderd toegepast in de keukens van gezinnen, restaurants en ziekenhuizen. Zij zijn baanbrekend, omdat zij de energetische werking van voedingsmiddelen op de voorgrond plaatsen en laten zien hoe wij met behulp van deze voedingsleer onze lichamelijke en geestelijke activiteiten, onze gevoelens en ons gedrag in de samenleving kunnen beïnvloeden.

  Wat Barbara Temelie aan informatie en aanwijzingen geeft, is geen nieuw gezondheidsdieet, vol van ge- en verboden en uitwijdingen over mineralen, vitaminen e.d., maar een uit de ervaring geboren holistisch voedingssysteem dat weinig tijd vraagt, culinair zeer aantrekkelijk is - copieuze maaltijden van tijd tot tijd niet schuwt - maar dat nooit tot oververzadiging of overgewicht leidt.
  Dit volledig aan de westerse lezer en zijn keuken aangepaste boek bewijst eens te meer dat gezondheid, prestatievermogen, een kwalitatief rijk leven en harmonieuze relaties gen toeval zijn, maar vooral het resultaat van verstandige voedings- en leefgewoonten.

  Voeding volgens de Vijf Elementen is niet alleen voor leken leerzaam, maar tevens voor allen die diëtistisch en therapeutisch werkzaam zijn.
  lees meer

  Specificaties