Handgel

1 resultaat
aanbevolen

1 resultaat

De strijd aangaan tegen bacteriën met desinfecterende handgel

Soms hebben je handen even net wat meer verzorging nodig, bijvoorbeeld wanneer je ze grondig moet desinfecteren. Dat kan van belang zijn wanneer je in aanraking komt met iemand met een flinke (buik)griep. Kies je voor desinfectie handgel, dan kies je voor een effectieve en snelle manier van het desinfecteren van je handen. Bekijk het ruime aanbod van de ontsmettende handgel bij wehkamp.

Het nut van desinfectie handgel

Je handen grondig wassen met water en zeep is nog altijd de beste manier om je handen te reinigen. Dat lukt niet altijd, bijvoorbeeld wanneer er geen water in de buurt is, en dan helpt de antibacteriële handgel je om je handen alsnog van allerlei ziektekiemen te ontdoen. Gebruik hier dan wel echt de desinfecterende hand gel voor, en niet cosmetische handgel. Laatstgenoemde zal namelijk de aanwezige ziektekiemen niet doden. Desinfecterende handgel met alcohol zorgt voor intensief doden van ziektekiemen. De concentratie alcohol in de handgel moet minstens 70% zijn wil het virussen en bacteriën kunnen doden.

Hoe kun je antibacteriële handgel het beste gebruiken?

Desinfecterende handgel met alcohol wordt steeds meer gebruikt. Het is echter wel belangrijk om het op de juiste manier toe te passen. Virusdodende desinfecterende handgel kan namelijk bij onjuist gebruik meer schade aanrichten dan dat het je helpt. Bekijk dan ook altijd welke aanwijzingen er op het etiket van de virusdodende desinfecterende handgel staan. Gebruik niet meer dan noodzakelijk. Ontsmettende handgel doodt namelijk niet alleen schadelijke bacteriën, maar ook de goede. Ga je handgel gebruiken, dan het het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Doe wat gel op je handen en wrijf het goed in. Neem een klein stukje van de polsen mee en zorg ervoor dat het tussen de vingers komt. Het is bovendien heel belangrijk dat je de vingertoppen niet overslaat. Dertig seconden laten inwerken en je bent klaar.

Verschillende soorten van desinfecterende handgel

Nu desinfecterende handgels steeds populairder worden, zijn er steeds meer verschillende soorten handgels verkrijgbaar. Er zijn soorten die je in een tube koopt. Wil je makkelijker doseren, kies dan voor een desinfectie spray voor de handen of een desinfectie pomp. De desinfectie pomp is handig, omdat je deze niet direct met je handen hoeft te bedienen, maar bijvoorbeeld met je elleboog. De desinfectie spray voor de handen is makkelijk te doseren. Kijk vooral ook naar het ruime aanbod van merken, ieder met hun eigen eigenschappen. Zo koop je bij wehkamp bijvoorbeeld biologische lavendelolie als desinfectie spray, maar ook Rebel Nature handdesinfectie gel Nourishing Hand Sanitiser met de verzorgende werking van aloë vera. Ook zijn er kleine flesjes spray om je handen mee te desinfecteren. Deze handzame formaten neem je makkelijk mee in je jas of tas; ideaal voor onderweg en je hebt altijd desinfectie bij je.

Desinfecterende handgel kopen bij wehkamp

Ben je op zoek naar handgel met desinfecterende werking, dan moet je zonder twijfel bij wehkamp zijn. Bekijk op je gemak het aanbod van verschillende desinfecterende handgels, hun ingrediënten en eventueel welke geur ze bevatten. Moet je je handen regelmatig ontsmetten en krijg je er droge handen van? Bestel er dan ook meteen een verzorgende handcrème bij. Heb je weinig tijd of geen zin om het aanbod uitgebreid te bekijken? Dan raden we je aan de zoekfilters te gebruiken. Selecteer hier de kenmerken waar je handgel aan moet voldoen en je krijgt direct een bijpassend aanbod op je scherm. Ook voor je aankopen op het laatste moment ben je bij wehkamp aan het juiste adres. Plaats je vandaag je bestelling, dan heb je deze morgen al in huis.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.