Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Literatuur
Verleden in verf - Hans den Hartog Jager en Pieter Steinz
 • Uitverkocht

  Hans den Hartog Jager en Pieter SteinzVerleden in verf

  19.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Verleden in verf - Hans den Hartog Jager en Pieter Steinz

  Pieter Steinz liet een oeuvre na waaruit zijn liefde spreekt voor de cultuur. Een van die boeken schreef hij samen met kunsthistoricus Hans den Hartog Jager: Verleden in verf. Het is het verslag van en zoektocht naar de verbeelding van ons verleden. Waarom werd een historische gebeurtenis zó verbeeld en niet anders? Hoe schilderde een protestantse kunstenaar de Tachtigjarige Oorlog, en hoe zag de Opstand eruit bij de katholieke Velázquez? Wat zien we níét op Dirk Valkenburgs Plantage in Suriname en juist wél op Portret van Erasmus van Hans Holbein? Kijk naar het gruwelijke Lijken van de gebroeders de Witt en realiseer je dat de volgende politieke moord die op Pim Fortuyn was.

  Verleden in verf werd in 2012 bekroond met de prijs voor een van de beste tien informatieve boeken van het jaar, de Zilveren Tulp.

  Specificaties

  AuteursHans den Hartog Jager en Pieter Steinz
  Eerste auteurHans den Hartog Jager
  GenreGeschiedenisboek
  ISBN9789025307424
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's272
  Jaar van uitgifte2017

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand