Verlangen naar chocolade - Care Santos

  Care SantosVerlangen naar chocolade

  24.99
  nog 6 op voorraad
  voor 23:00 besteld, morgen in huis

  Verlangen naar chocolade - Care Santos

  DRIE EEUWEN BARCELONA, DRIE STERKE VROUWEN EN DE VERRUKKING VAN CHOCOLADE


  Tegen het decor van Barcelona speelt zich het leven af van drie vrouwen: Sarah, Candida en Mariana. Drie totaal verschillende vrouwen uit drie verschillende eeuwen. Wat hen bindt is wat ze delen: het verlangen naar chocolade.


  Sarah heeft in de twintigste eeuw een gepassioneerde relatie met de uitvinder van drie chocoladebonbons. Candida, in de negentiende eeuw, zoekt meer spanning dan de verfijnde chocolade die haar echtgenoot maakt en gaat er met een Napolitaanse tenor vandoor. Mariana is het middelpunt van een complot in de achttiende eeuw, wanneer de koningen van Frankrijk en Engeland het geheim van haar cacaobonenmaler willen bemachtigen. Ze krijgt een uiterst kostbare chocoladekan als geschenk, die na allerlei verwikkelingen via Candida uiteindelijk in de handen van Sarah komt - waarna de geschiedenis abrupt tot stilstand komt in onze eigen tijd. Care Santos vertelt deze geschiedenis van chocolade op een zo aanstekelijke manier dat het water de lezer in de mond loopt.


  Verlangen naar chocolade werd in 2014 bekroond met de belangrijkste literaire prijs van Catalonië, de Premi Ramon Llull.

  lees meer

  Specificaties