Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

 
Van trekbom tot bermbom (DVD)
 • Uitverkocht

  Van trekbom tot bermbom (DVD)

  16.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Van trekbom tot bermbom (DVD)

  De 3-DVD Van Trekbom tot bermbom toont de bijzondere documentaire In Vredesnaam. Nederlandse veteranen van Korea tot Kabul. Hierin vertellen vijf oorlogsveteranen over hun ervaringen tijdens vredesmissies. Daarnaast zijn op deze DVD unieke archiefbeelden opgenomen van de Nederlandse missies naar Indonesië, Korea, Libanon, Bosnië en Afghanistan.

  De Nederlandse krijgsmacht heeft na de Tweede Wereldoorlog deelgenomen aan ruim vijftig vredesoperaties, waarbij meer dan 100.000 militairen zijn ingezet. In de documentaire In Vredesnaam worden vijf veteranen geportretteerd. Eén van hen werd als 17-jarige jongen uitgezonden naar Korea. De andere vier dienden in Libanon, Bosnië, Afghanistan en Irak. Zij kijken terug op hun uitzending en vertellen over hun ervaringen.

  De DVD-box toont daarnaast bijzondere archiefbeelden van de Nederlandse missies in Indonesië, Korea, Libanon, Bosnië en Afghanistan. U ziet het vertrek van de soldaten, de werkzaamheden ter plaatsen en hun terugkomst in Nederland. Tijdens missies gebeuren soms tragisch ongelukken, waarbij soldaten zijn gesneuveld of gewond geraakt, ook hiervoor is aandacht op deze dvd.

  Van Trekbom tot Bermbom vertelt de persoonlijke verhalen van vijf veteranen, aangevuld met unieke beelden van verschillende Nederlandse missies van Indonesië tot Afghanistan.

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreOorlog
  Speelduur180
  LeeftijdLet op met kinderen 9 jaar
  KijkwijzerAngst
  Gesproken talenEngels, Nederlands
  OndertitelingNederlands
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand