Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
Van lichtekooi en zwiepkanarie - Display 6 ex - Stella Bergsma en Sylvia Witteman
 • Uitverkocht

  Stella Bergsma en Sylvia WittemanVan lichtekooi en zwiepkanarie - Display 6 ex

  90.-
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle Literatuur

  Van lichtekooi en zwiepkanarie - Display 6 ex - Stella Bergsma en Sylvia Witteman

  Mijn eerste idool was John Taylor, overdadig getoiletteerde basgitarist van de Britse popgroep Duran Duran. Er is weinig van hem blijven hangen. Een nieuw idool is actrice Ellen Vogel. Het interview dat ik met haar had, twee jaar voor ze stierf op haar 93ste, zal ik nooit vergeten. Hoewel ze bijna niets meer kon zien, had ze zich die ochtend mooi opgemaakt. Subtiel. Perfect eigenlijk. Ze rook ook heerlijk. Wat ze vertelde was even indrukwekkend, en geestig bovendien. Over de liefde, over oud zijn, over de dood, over haar vak, dat haar tot het einde bezighield.

  Nu, vier jaar na het gesprek met Ellen Vogel en vele interviews met allerlei vakvrouwen van zekere leeftijd later, weet ik: zij zijn mijn idolen. Na soms wel vijftig jaar werkervaring lopen ze over van kennis en wijsheid, meer dan ooit op een tegel zou passen. Zonder het oog voor de ander te verliezen durven ze te zeggen wat ze op hun hart hebben. Het zijn harde werkers die niet jengelen om bevestiging. Zeuren doen oude vrouwen sowieso niet zoveel, daarvoor hebben ze te veel zelfspot. Ook als ze streng en lastig zijn houd ik van hen. Misschien nog iets meer. Streng zijn ze bijna altijd trouwens, maar vooral voor zichzelf.
  Dit boek is een ode aan vijfenzestigplus-vrouwen, tot wasdom gekomen in een tijd waarin het feminisme weliswaar aardig op weg was, maar nog lang niet gold als een gegeven. In dertien verhalen zet ik hen neer, meanderend tussen werk en thuis, tussen nu en vroeger.
  lees meer

  Specificaties

  AuteursStella Bergsma en Sylvia Witteman
  Eerste auteurStella Bergsma
  GenreLiteraire non-fictie
  ISBN9789038803753
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's256
  Jaar van uitgifte2018
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand