Valkyrie (Blu-ray)
 • -10%

  Valkyrie (Blu-ray)

  19.9917.99je bespaart 2.-
  vandaag besteld, dinsdag in huisverzending door onze partner

  Valkyrie (Blu-ray)

  Kolonel von Stauffenberg is een trotse militair, een trouwe legerofficier die van zijn land houdt, maar met afgrijzen heeft moeten toezien dat de opkomst van Hitler geleid heeft tot de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de militaire dienst voortgezet in de hoop dat iemand Hitler weet te stoppen, voordat Europa en Duitsland vernietigd worden.

  Terwijl hij herstelt van de verwondingen die hij in de strijd heeft opgelopen, sluit von Stauffenberg zich in 1943 aan bij een al langer bestaande burgerlijke anti-Hitlersamenzwering. Deze bestaat uit een groep mannen die tot de hoogste machtsregionen heeft weten door te dringen. Ze bedenken een listige strategie om Hitlers eigen noodplan te gebruiken dat hij heeft gemaakt om de regering te stabiliseren in het geval van zijn overlijden. Zij noemen de operatie Valkyrie. Via deze strategie beramen de mannen een moord op de dictator, met het doel zijn nazi-regering omver te kunnen werpen.

  Met het lot in handen van de toekomst van de wereld, van het leven van miljoenen mensen, onder wie zijn eigen vrouw en kinderen, beseft von Stauffenberg tot zijn ontsteltenis dat hij Hitler zelf zal moeten vermoorden.  Extra's:

  Audiocommentaar van Tom Cruise en de regisseur
  De lucht in
  De nalatenschap van Valkyrie
  De opbouw van een scene
  De reis naar Valkyrie
  De weg naar het verzet
  Reconstuctie van Berlijn
  Verwijderde scenes
  lees meer

  Specificaties