Tussen kwetsbaarheid en kracht - Bram Wicherink

  Bram WicherinkTussen kwetsbaarheid en kracht

  25.-
  nog 2 op voorraad
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Tussen kwetsbaarheid en kracht - Bram Wicherink

  Een app als emotiecoach voor personen met autisme, de ontwikkeling van een operatierobot voor moeilijk te behandelen oogaandoeningen of een serious game over voeding voor nierpatiënten: technologische innovaties in zorg en welzijn volgen elkaar in razendsnel tempo op. Het boek Tussen kwetsbaarheid en kracht schetst ontwikkelingen op dit gebied en laat de professional van de toekomst nadenken over de rol en inzet van technologie binnen zorg en welzijn.

  Innovaties op het gebied van sociale technologie en eHealth worden steeds vaker toegepast. Denk aan de komst van apps, elektropleisters, beeldzorg of telepresentie, serious games en robotica. Tussen kwetsbaarheid en kracht helpt bij het ontwikkelen van een duurzame visie op technologie en bij het gebruik ervan tijdens dagelijkse werkzaamheden. Inzet van technologie kan ondersteunend werken in het verkrijgen van zelfregie door patiënten en cliënten en leidt in veel gevallen tot verbeteringen in zorg en welzijn.

  Het boek is geschreven voor studenten van hogere sociale studies en zorg- en (para)medische opleidingen. Het is tevens een aanrader voor sociale en (para)medische professionals binnen zorginstellingen, de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg, de jeugdzorg, ziekenhuizen en wijkteams.

  Drs. Bram Wicherink is als docent-onderzoeker sociale studies met een expertise in technologie verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
  lees meer

  Specificaties