Afkortzagen

Wil je houten vloerdelen, laminaat of balken gaan zagen? Dan is een afkortzaag handig. Een afkortzaag is zoals het woord al zegt, speciaal geschikt voor het inkorten van hout. Naast recht afzagen kan een afkortzaag meestal ook onder een hoek afzagen. Vandaar dat hij vaak verstekzaag wordt genoemd.

10 resultaten

  • vorige
  • pagina 1 van 1
  • 1
  • volgende

Afkortzaag

Hout, metaal, kunststof, laminaat: met een afkortzaag zorg je ervoor dat het allemaal op maat wordt afgezaagd. Met een klem zet je het materiaal vast in de machine en het zaagblad komt vervolgens van bovenaf om de zaagsnede te maken. Er zijn diverse soorten afkortzagen beschikbaar, dus bekijk op je gemak de verschillen. Ook als je een nieuw zaagblad nodig hebt, dan kun je die natuurlijk aanschaffen via wehkamp.nl. Omdat je misschien een bepaald budget hebt waar je jezelf aan wilt houden, kun je eenvoudig de prijsbolletjes aan de linkerkant verschuiven tot aan jouw maximumbedrag. De bijpassende modellen verschijnen dan automatisch. Met de prijs/kwaliteitverhouding en de service zit het wel goed. Daar staan we om bekend!

Het verschil tussen de ene afkortzaag en de andere

Omdat de specificaties van de diverse afkortzagen verschillen, zetten we er twee naast elkaar voor je. Allereerst de verstekzaag TC-MS 2112 van Einhell. Daarmee kun je prima kleinere klussen verrichten, zoals het afkorten en het verstekzagen van hout, laminaat en kunststof. Deze afkortzaag heeft een hoogwaardige werktafel die gemaakt is van spuitgietaluminium. De hoekinstelling is heel nauwkeurig en je zet hem makkelijk vast in de positie die jij wilt. De zaagkop is traploos naar links te kantelen, zodat je in een hoek tot 45 graden kunt zagen. En dan hebben we nog de Einhell RT-XM 305 U universele radiaal afkortzaag. Dankzij zijn speciale motor en het universele zaagblad kan hij naast hout en laminaat ook kunststof en metaal zagen zonder dat je daarvoor het blad hoeft te verwisselen. Handig! Uiteraard is deze afkortzaag ook in diverse hoeken te verstellen en kun je het materiaal stevig vastzetten.