Veiligheid

Rookmelders

Stel je voor dat er brand uitbreekt terwijl je slaapt. De kamer vult zich met rook en voor je het weet kun je geen kant meer op. In zo’n situatie wil je natuurlijk niet terecht komt! Wees er zeker van ...

19 resultatensorteren op
aanbevolen

Rookmelders

Je wilt graag je gezin en je huis zo veilig mogelijk houden. Met onze rookmelders bescherm je ze tegen de gevolgen van brand en rookontwikkeling. Zodra er een beginnende brand is, maakt het apparaat daar melding van en slaat het alarm. Je kunt daardoor nog op tijd reageren, bijvoorbeeld door de brand te blussen of het huis uit te vluchten met je dierbaren. Naast verschillende soorten rookmelders hebben we ook koolmonoxidemelders en hittemelders. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: jou en je gezin zo veilig mogelijk houden. Welk type je ook kiest, we bieden je hoe dan ook een goede prijs/kwaliteitverhouding en prima service. Daar staan we om bekend, dus daar kun je op rekenen!

Zo werken rookmelders

Zodra er rookdeeltjes worden gedetecteerd, maakt een rookmelder lawaai om je erop te attenderen dat er gevaar dreigt. Dat kan op verschillende manieren. De meeste rookmelders zijn optische varianten. Dat houdt in dat ze gebruik maken van lichtinval om te bepalen of er rook in de buurt is. De detector heeft in de gaten wanneer het licht verstoord wordt. Hierbij kan een reflector worden gebruikt op een vergelijkbare manier als een verklikker bij winkeldeuren: zodra de lijn onderbroken wordt, gaat er een alarm af. Verder zijn er rookmelders die werken op basis van ionisatie, ultraviolette of infrarode emissie van vlammen en natuurlijk combinaties van deze methodes. Hittemelders laten een alarm horen wanneer de temperatuur van de omgeving boven een bepaalde waarde uitkomt, die je meestal zelf kunt instellen. De beste plek voor het bevestigen van rookmelders in kamers is het plafond. Een koolmonoxidemelder kan in principe overal hangen.