tuingereedschap

Verticuteermachines

In het voor- en najaar heeft het gazon een check-up nodig. Voor het verwijderen van mos en vilt gebruik je een verticuteermachine of een verticuteerhark. Ook voor het doorsnijden van ondergrondse wort ...

9 resultatensorteren op
aanbevolen

Verticuteermachines

Iedereen die gras in de tuin heeft, kent het wel: na een tijdje ziet het gras er niet meer zo mooi uit. Misschien groeit er mos doorheen of zie je paddenstoelen verschijnen. Tijd om je grasmat te verticuteren. Voor dit klusje heb je een verticuteermachine nodig. Bij wehkamp kun je verschillende soorten verticuteermachines kopen. Elektrisch en op benzine.

Verticuteermachine: elektrisch of op benzine?

Ben je er nog niet over uit of je een elektrische verticuteermachine nodig hebt of eentje op benzine? Wij helpen je een handje. De elektrische machine is geschikt voor iets kleinere tuinen. Als je een grote tuin hebt, is het soms onhandig om een verlengsnoer te vinden dat lang genoeg is om overal met de machine te komen. Dus moet je een grote afstand afleggen, dan is een verticuteermachine op benzine handiger. Deze modellen zijn vaak wel duurder dan een elektrische. Heb je een grasmat van een gemiddelde afmeting, dan is het geen probleem om te verticuteren met een elektrische verticuteermachine met snoer. En voordeliger dus!

Waar moet je verder op letten?

Waar moet je op letten als je een verticuteermachine wilt kopen? Simpel, als je de keuze voor elektrisch of benzine hebt gemaakt, moet je bepalen of je wel of geen opvangbak nodig hebt. Na het verticuteren moet je de grasmat eigenlijk altijd nog een keer harken. Dan kan het handig zijn als een groot gedeelte al is opgevangen in de opvangbak. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen uit verschillende merken: WOLF-Garten, Gardena of Einhell.

Hoe vaak moet je verticuteren?

Door het maaien van je gras, komt er een laagje van dood gras op het gazon te liggen. Daardoor krijgt het gazon niet voldoende water, zuurstof en voedingsstoffen. Door op z’n minst één keer in het jaar met de verticuteermachine te verticuteren, geef je het gras weer lucht. Dit kun je het beste doen in maart-april of september-oktober. Je gazonnetje ziet er daarna eventjes niet zo mooi uit, maar dit duurt niet lang. Het gras heeft weer de ruimte en zal snel aangroeien. Kale plekken zaai je bij met graszaad. Het is even een klusje, maar door de verticuteermachine regelmatig te gebruiken, kan je gras jaren mee!