tuingereedschap

Tuinautomatisering

Met tuinautomatisering hoef je je nooit meer druk te maken of de tuin wel goed verzorgd wordt. Door tuinwerkzaamheden te automatiseren, neem je veel werk uit handen. Geniet van de zon wanneer jouw rob ...

Momenteel zijn deze artikelen helaas uitverkocht. Sorry!

Tuinautomatisering

Heb jij ook steeds het idee dat je net achter de feiten aanloopt als het om tuinonderhoud gaat en kom je handjes te kort? Of wil jij het gewoon net wat makkelijker maken voor jezelf? Dit kun je vrij eenvoudig realiseren door met een aantal handige tools je tuin te automatiseren.

De robotmaaier

Bij tuinklussen uit handen geven denk je waarschijnlijk als eerste aan een robotmaaier. Nooit meer achter die grasmaaier duwen, heerlijk toch? Een robotmaaier bedien je met speciale app. Dat betekent dat je de robotmaaier zelfs op afstand kunt aanzetten. Als je de robotmaaier geactiveerd hebt, zal deze automatisch door je tuin gaan. De maaier berekent het gazonoppervlak en bepaalt zo het meest efficiënte maaispoor. Door middel van allerlei ingebouwde sensoren worden obstakels vermeden en zorgt de maaier voor een perfect gazon. Is de klus geklaard of heeft de maaier stroom nodig? Dan keert hij zelf terug naar zijn laadstation. Bij wehkamp vind je robotmaaiers van Gardena en WOLF-garten. In verschillende prijsklassen en daarbij behorende specificaties. Bekijk rustig welke robot het meest geschikt is voor jouw tuin en onthoud; vandaag besteld is morgen al in huis!

Automatische irrigatie

Een andere mogelijkheid is automatische irrigatie van je tuin. Denk bijvoorbeeld aan extra bewatering op warme dagen of tijdens droge periodes van je gazon of beplanting. Dit doe je meestal met een mirco-drip systeem, een drukverlagend basisapparaat zorgt ervoor dat er gedurende dag langzaam water je border of planten potten indruppeld. Dit zijn zogenoemde bewateringssystemen. Middels een timer op je kraan kun je zelf de frequentie en intensiteit van je sproeisysteem bepalen, super handig toch?

Smart systeem voor in je tuin

Smart systemen veroveren niet alleen je huis maar tegenwoordig ook je tuin. Met bijvoorbeeld de Gardena SMART set kun je de besproeiing van je tuin en het maaien van je gazon volledig automatiseren. Het basisstation verzamelt alle gegevens die je nodig hebt (zoals bodemvochtigheid, lichtintensiteit en temperatuur) en vervolgens stel jij via de app in welke dagen en tijden alle apparatuur haar werk kan doen. Tuinieren wordt zo een eitje en jouw tuin krijgt precies wat het nodig heeft. En dat allemaal vanuit jouw luie stoel!