tuingereedschap

Hakselaars

Verpulver je snoeimateriaal eenvoudig tot compost met deze hakselaars. Erg handig als je niet heel veel ruimte hebt om je groenafval te bergen en je houd je tuinbodem gezond als je deze 1x per jaar be ...

0 resultatensorteren op
aanbevolen
Momenteel zijn deze artikelen helaas uitverkocht. Sorry!

Hakselaar

Wanneer het gaat om hakselaars, vindt er nogal vaak verwarring plaats. Officieel is een hakselaar namelijk een landbouwmachine waarmee gras en snijmaïs wordt gemaaid en versnipperd. Maar de term wordt ook gebruikt voor het verwerken van takken en snoeiafval tot snippers. Dat is het type hakselaar dat je bij wehkamp kunt kopen. Het principe van dit soort hakselaars is vrij eenvoudig en tegelijk heel vernuftig: er zit een messenschijf in de machine die steeds kleine stukjes hout afsnijdt totdat er niet meer tegen de schijf aan wordt gedrukt. De hakselaar houdt dus vanzelf op. Aan de achterkant is een opening waar de versnipperde stukken uitkomen. Met de elektrische exemplaren die wij voor je hebben kun je thuis prima uit de voeten. Het vermogen daarvan is genoeg om de takken die je gesnoeid hebt te verpulveren tot compost. Welke hakselaar kies jij?

Ga veilig om met je hakselaar

Sommige modellen hebben een opvangbak waar het versnipperde hout in terechtkomt. Dit kan ook een tas zijn. Dankzij topmerken als Einhell, WOLF-Garten en Bosch kun je bij ons vertrouwen op de beste kwaliteit en flink wat vermogen, zodat je takken tot een diameter van 38 mm kunt verwerken. Veiligheid is een heel belangrijk aspect als je met een hakselaar gaat werken. Zorg dus dat je een duwstok gebruikt om je snoeihout in de machine te krijgen, zodat je niet met je handen erin hoeft. We raden je aan om een veiligheidsbril, helm, veiligheidsschoenen en gehoorbescherming te gebruiken, net als een overal zonder zakken. Daardoor kunnen de takken die in de hakselaar worden getrokken niet achter je kleding blijven haken en zo voor gevaarlijke situaties zorgen.