tuingereedschap

Grasmaaiers

Maak je gazon klaar voor ieder seizoen. Voor de kleine oppervlaktes gebruik je de handmaaiers en voor het gemak stel je de robotmaaier in. Naast deze maaiers hebben we ook accu, benzine en elektrische ...

22 resultatensorteren op
aanbevolen

Grasmaaier

Heb je een gazon of misschien zelfs een grasveld dat zo groot is dat je er wel een voetbalwedstrijd op kunt spelen? Dan weet je dat een goede grasmaaier onmisbaar is bij het onderhoud daarvan. Daar zijn meerdere varianten van, zoals je kunt zien in ons uitgebreide assortiment. De welbekende handmaaier bijvoorbeeld, maar er zijn ook gemotoriseerde varianten, die weer onderverdeeld zijn in elektrische maaiers en benzinemaaiers. En dan te bedenken dat de eerste grasmaaier al in 1830 is uitgevonden… Geen wonder dat er inmiddels heel wat verbeteringen zijn doorgevoerd die het je zo makkelijk mogelijk maken om je gras kort te houden!

Jouw ideale grasmaaier

Edwin Beard Budding was de naam van de Engelsman die de eerste kooimaaier uitvond. Dit type handgrasmaaier vind je ook nu nog in ons assortiment, want hij voldoet nog steeds prima. Je duwt deze maaier vooruit en daardoor worden de messen in beweging gebracht. Die draaien rond en drukken de grassprieten tegen de ondersnijplaat. Eigenlijk precies zoals een schaar werkt: twee scherpe snijvlakken worden tegen elkaar gedrukt met het te snijden materiaal ertussen. Gras in dit geval. Dit principe is verder doorontwikkeld en zo ontstonden de gemotoriseerde grasmaaiers. Elektrische varianten zijn meestal lichter dan benzinemaaiers, dus als je een trapje of drempel hebt waar je overheen moet, dan kun je hier rekening mee houden. Het gemaaide gras vang je eenvoudig op in een bak of zak achter de grasmaaier. Wil je helemaal niets meer zelf doen, kies dan voor een robotmaaier. Dan hoef je alleen nog het gebied uit te zetten dat gemaaid moet worden en de rest gaat vanzelf.

Grasmaaier online kopen

Is het gelukt de juiste maaier voor jouw gazon te vinden? Dan wordt het tijd om te bestellen. Bestel je vandaag voor 23:59 uur, dan heb je de maaier morgen al in huis! Kies het tijdstip waarop jij de maaier het liefst geleverd wilt hebben en je kunt gelijk beginnen met het maaien van je gazon. Morgen niet thuis? Kies een later bezorgmoment of laat de maaier afleveren op een DHL servicepunt.