Schaafmachines

Als je hout glad wil schaven of verweerde lagen hout wil verwijderen, gebruik je een schaafmachine. Met een schaafmachine haal je een stukje van de oppervlakte weg, waardoor het hout er weer als nieuw ...

0 resultatensorteren op
aanbevolen
Momenteel zijn deze artikelen helaas uitverkocht. Sorry!

Schaafmachines

Heb je ruw hout dat je glad wilt maken of moet er gewoon een laag van het materiaal worden weggehaald? Dan kun je dat doen met een schaafmachine. Dit is de elektrische variant van de ouderwetse handschaaf. In plaats van handmatig telkens weer over het hout heen te schaven, zijn schaafmachines voorzien van een motor die het zware werk voor je doet. Dat betekent trouwens wel dat je op moet passen met te hard drukken op het apparaat. Voor je het weet wordt er namelijk te veel afgeschaafd en dat zou natuurlijk zonde zijn. Het is de bedoeling dat de schaafmachine al het werk doet. Jij hoeft alleen maar de machine vast te houden en niet mee te drukken. Vooral op het eind hebben veel mensen de neiging om een laatste zetje te geven. Dit resulteert echter in een te diepe inham. Stel met de knop in hoeveel je weg wilt schaven en werk het liefst in meerdere kleine laagjes achter elkaar. Zodra je weet waar schaafmachines volgens jou aan zouden moeten voldoen, kies je bij ons je ideale exemplaar. Veel schaafplezier gewenst!

Een voorbeeld van een krachtige schaafmachine

De KW712KA van Black & Decker is een krachtige schaafmachine met een motor van 600 Watt. De spanafname is 2 mm en de spanbreedte 82 mm. Hiermee werk je snel en effectief. Bovendien kun je twee keer zo lang met de schaafmessen omdat ze omkeerbaar zijn. De zijgeleider zorgt voor optimale controle en dankzij de stofafzuiging blijft je werkomgeving mooi schoon. De ergonomische handgreep, snoerlengte van 3 meter en de bijbehorende koffer maken het plaatje compleet. Ga ook voor de prima prijs/kwaliteitverhouding en uitstekende service van wehkamp!