Huisdieren

Hondenbenches

Bij een nieuwe puppy of hond hoort ook een mooie bench. Handig als je je hond mee wilt nemen in de auto maar vooral ideaal als nachtverblijf voor je puppy. Zo voorkom je in de eerste weken dat je pupp ...

1 resultaatsorteren op
aanbevolen

Hondenbenches

Ben je op zoek naar een hondenbench? Wij hebben verschillende hondenbenches, geschikt voor formaten van Chihuahua en Teckel tot Labrador of Berner Sennen. Geef je viervoeter een veilige plek in huis. Wehkamp heeft zowel zwarte als verzinkte benches, beide zijn van metaal gemaakt en daardoor stevig.

Welke bench voor welk ras?

De hondenbench moet qua grootte goed passen bij het ras van jouw hond. De volgroeide hond moet kunnen staan en languit kunnen liggen. In het assortiment van wehkamp zitten hondenbenches van de volgende formaten:

63x55x61 cm: kleine honden zoals de Jack Russel, Maltezer of Yorkshire Terriër

89x60x66 cm: Engelse Cocker Spaniël, American Staffordshire Terriër, Bulldog

109x69x75 cm: Border Collie, Golden Retriever, Labrador Retriever

Eenvoudig op te bergen

De meest benches zijn inklapbaar en zijn verzinkt. Hierdoor is de bench extra stevig en kan de bodem van de bench gemakkelijk verschoond worden, wanneer nodig.

Waarom een bench?

Het hebben van een bench is niet noodzakelijk, maar wel handig. Vooral voor de opvoeding van je hond kan in het begin het erg handig zijn om een bench te hebben. Als je hond wat onrustig is of aan deuren krabt, is het fijn om de hond tot rust te brengen door in de bench te zetten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de hond te lang of te vaak in de bench zit. Laat je hond op jonge leeftijd aan een bench wennen en laat het deurtje in het begin open staan, zodat de hond er in en uit kan. Voer je hond bijvoorbeeld wat in het begin om hem te laten wennen. Ook een kleedje of mand kan helpen om de hond te laten wennen in de bench. Als je puppy gaat piepen, mag je hem direct naar buiten laten. Je wilt dan of te snel, of je pup geeft aan dat hij naar het toilet moet.