Boormachines

Klopboormachines

Lukt het niet om een gat te boren met een normale boormachine? Dan heb je iets krachtigers nodig. De klopboor heeft een hamerfunctie waardoor je gemakkelijker door steen en andere gelijkwaardige materialen boort. De hamerslag verpulvert het materiaal waar vervolgens de draaibeweging het puin afvoert. Hoe meer vermogen hoe sterker de boor dus kijk goed welke boor aan jouw wensen voldoet.

sorteren

11 resultaten

  • vorige
  • pagina 1 van 1
  • 1
  • volgende

Klopboormachine

Met een goede klopboormachine kun je prima gaten boren in baksteen en andere zachte steensoorten. De naam klopboormachine beschrijft hoe het mechanisme werkt: door subtiele klopbewegingen te maken, wordt het materiaal waarin je wilt boren beetje bij beetje verpulverd. De draaiende beweging van de klopboormachine voert het gruis af naar buiten toe, zodat je verder kunt boren. Vaak is dit effect nog te versterken door de hamerfunctie aan te zetten. Met een speciale steenboor, die voorzien is van een extra harde punt, kom je moeiteloos door diverse steensoorten heen. Wij hebben vast en zeker de klopboormachine die jij zoekt, want je kunt kiezen uit verschillende modellen. Welke je ook kiest, je kunt rekenen op de prima prijs/kwaliteitverhouding en de uitstekende service van wehkamp!

Verantwoord gebruik van de klopboormachine

Of je nu een klopboormachine kiest van Einhell, Makita, Bosch of Black + Decker, het is belangrijk dat je er verantwoord mee omgaat. Houd er dus rekening mee dat je zelf ook heel wat kracht gebruikt om gaten te boren. Na een tijdje zou je zelfs te vermoeid kunnen raken door de vele trillingen die door je armen gaan. Voordat er ongelukken gebeuren, is het beter om dan even rust te nemen. Wil je de klopboormachine op hoogte gebruiken, zorg dan voor een stabiele ondergrond, zoals een steiger. Ook je oren wil je natuurlijk goed beschermen. Een klopboormachine maakt behoorlijk veel lawaai, dus we raden je zeker aan om gehoorbescherming te gebruiken als je ermee gaat klussen. Met een paar voorzorgsmaatregelen klus je veilig en verantwoord. Veel succes!