Boorhamers

De krachtigste onder de boormachines is de boorhamer! De hamerfunctie is bij boorhamers nog sterker dan bij een klopboor. Plus, je hoeft minder kracht te zetten dan bij een klopboor dus werken met een boorhamer gaat makkelijker en kost minder kracht. Vergelijk de machines van Bosch, Black + Decker en Makita en boor moeiteloos door beton en andere steenachtige materialen heen.

15 resultaten

  • vorige
  • pagina 1 van 1
  • 1
  • volgende

Boorhamer

Ben je toe aan het zware werk als het om boren gaat? Dan kun je met een boorhamer aan de slag. Daarmee ga je moeiteloos door stenen ondergronden en zelfs hard beton. Het verschil met een allroundapparaat zoals de klopboor is dat de hamerfunctie van een boorhamer vele malen krachtiger is. Daardoor is het veel gemakkelijker om met een boorhamer te werken, want je armen hoeven niet veel kracht te zetten om de machine ook nog eens aan te drukken, zoals bij een klopboor wel het geval is. Door het pneumatische systeem is de slagkracht van een boorhamer veel groter. Bij ons in het assortiment vind je modellen van Bosch, Makita en Black + Decker. Er zit vast en zeker iets voor je tussen. Kleinere en grotere typen in verschillende prijsklassen wachten op je. Selecteer eenvoudig op basis van je favoriete merk, je budget en de specificaties. Vertrouw daarbij op de goede prijs/kwaliteitverhouding en de prima service van wehkamp.nl!

Slopen met je boorhamer

In sommige gevallen is de boorhamer voorzien van een hamerstand waarmee je ook licht sloopwerk kunt verrichten. Andersom kan natuurlijk ook: dat je alleen wilt boren zonder dat de hamerfunctie aan staat. Op die manier kun je ook in hout of plastic boren en soms zelfs in metaal. Uiteraard heb je daar wel een ander type kop en boor voor nodig. De term SDS zul je ook regelmatig tegenkomen. Dit door Bosch ontwikkelde kliksysteem op de boorkop zorgt ervoor dat de boor goed vergrendeld is in het apparaat. Slippen wordt daardoor voorkomen. Veel succes met je nieuwe boorhamer!