TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen - David Berceli

  David BerceliTRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen

  16.50
  vandaag besteld, maandag in huisverzending door onze partner

  TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen - David Berceli

  TRE staat voor Tension and Trauma Releasing Exercises
  (vrij vertaald: trauma- en spanningsreducerende oefeningen)

  TRE is ontworpen om grote groepen mensen te helpen, die een ervaring hebben meegemaakt variërend van milde stress tot ernstige trauma's. David Berceli heeft altijd TRE gepresenteerd als een zelfhulpmethode voor personen die misschien geen toegang hebben tot therapie of andere vormen van ondersteuning. Ook zijn er veel mensen die geen therapie nodig hebben, maar die gewoon een zelfhulpmethode willen om hun eigen dagelijkse stress te verminderen.

  In dit boek worden zowel de theoretische achtergronden, als de oefeningen op een ook voor niet-therapeuten begrijpelijke manier uitgelegd.

  TRE omvat een serie van zes oefeningen, die de spanning in de spieren helpt te verminderen. Alle zoogdieren gaan ook trillen/schudden na een stressmoment en gaan dan door met hun leven alsof er niks gebeurd is.
  Deze oefeningen lokken dit trillen en of schudden uit. De op deze manier opgewekte trillingen, ook wel neurogene tremoren genoemd, beginnen diepe langdurige spanning in het lichaam los te maken. Waarna men zich heerlijk ontspannen voelt, net als na een massage.


  David Berceli, Ph.D. is een internationaal expert op het gebied van trauma-interventie en het oplossen van conflicten. De afgelopen 22 jaar heeft hij gewoond en gewerkt in negen landen, alwaar hij trauma relief workshops gaf en het ontwerpen van herstelprogramma's voor de internationale organisaties over de hele wereld realiseerde.
  Hij is de maker van een revolutionaire en unieke serie van Trauma/Tension Releasing Excersises (TRE), die de diepe chronische spanningen bevrijden, die ontstaan zijn in het lichaam tijdens een traumatische ervaring.
  TRE is ook zeer geschikt om preventief te doen. Het wordt ook gebruikt door dienstverleners die op regelmatige basis last hebben van ernstige stress of trauma, zoals:

  Politie en Brandweerpersoneel, Eerste Hulp medewerkers, NGO medewerkers
  Internationale bedrijven
  Militair personeel
  Non-profit organisaties
  Gezinnen en kinderen
  www.traumaprevention.com
  lees meer

  Specificaties