Tot ziens daarboven - Pierre Lemaitre

  Pierre LemaitreTot ziens daarboven

  25.-
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Tot ziens daarboven - Pierre Lemaitre

  De Eerste Wereldoorlog heeft van Frankrijk een ruïne gemaakt. Te midden van de verwoesting proberen Albert en Édouard, soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven meemaakten, de draad van het gewone leven weer op te pakken. Beiden zijn ze alles kwijtgeraakt en ze voelen zich bedrogen en verstoten door de maatschappij. Met een bedrieglijk plan besluiten ze het Franse volk een lesje te leren én zelf fortuin te maken. Precies datgene wat Édouard en Albert voor ogen hadden gebeurt: het geld stroomt binnen. Tegen de tijd dat het bedrog aan het licht komt, hebben Édouard en Albert al plannen gemaakt om uit Parijs te vertrekken. Maar zal het de vrienden lukken om het verleden ook echt achter zich te laten?
  Tot ziens daarboven is een aangrijpende roman over de gevolgen van de Grote Oorlog en hoe een land de doden herdenkt, maar de overlevende soldaten lijkt te vergeten.

  Monumentale roman over de verwerking van een oorlogsverleden. Pierre Lemaitre won met 'Tot ziens daarboven' de Prix Goncourt 2013.

  'Slaat in als een bom' - Le Figaro

  Nederlandstalig - maart 2014 - roman
  lees meer

  Specificaties