Led tv's

Een LED tv is de opvolger van de LCD tv. De LED tv biedt een mooier, contrastrijker beeld met betere kleuren. Bovendien verbruikt de LED tv tot 30% minder energie. LED tv’s van merken als Samsung en Philips zijn flinterdun en zijn daardoor gemakkelijk weg te werken in het interieur.

68 resultaten
aanbevolen

68 resultaten

Led tv’s

Op zoek naar een nieuwe televisie? Led-tv’s zijn de meest voorkomende soort. Geniet van prachtig beeld met levendige kleuren. De tv’s zijn beschikbaar in HD-ready, Full HD, 4K Ultra HD en OLED beeldkwaliteit. Bekijk het assortiment met merken als Samsung, Philips en LG.

Wat is Led?

Dit soort tv’s gebruiken heel veel kleine led-lampjes die een lcd scherm dat ervoor zit verlichten. De lampjes zelf maken geen beelden dat doet het lcd scherm. Er zijn twee manieren waarop de led-lampjes geplaatst worden in tv’s. De eerste manier is aan de zijkanten van de tv, het voordeel hiervan is dat de tv heel plat gemaakt kan worden. De tweede manier is het direct achter het scherm plaatsen van led-lampjes. Dit zorgt in het algemeen voor een betere beeldkwaliteit.

Energie

Een voorname reden voor mensen om een led tv aan te schaffen is dat ze heel erg weinig energie verbruiken. Je bespaart hiermee aardig op je energierekeningen. Toch verschilt de besparing nog wel een beetje per led tv. Om goed te kunnen inschatten hoe zuinig je tv nu echt is kun je kijken naar het energielabel. Hoe hoger de score, hoe zuiniger je tv.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.