Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? 

 
Taco Kuiper en de dood, 1894-1945 - Wiebe de Graaf
 • Uitverkocht

  Wiebe de GraafTaco Kuiper en de dood, 1894-1945

  19.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Taco Kuiper en de dood, 1894-1945 - Wiebe de Graaf

  De familiegeschiedenis van de jonge historicus Wiebe de Graaf is getekend door de dood. Zijn overgrootvader maakt in 1945 een eind aan zijn leven en ook zijn grootmoeder pleegt suïcide, in 1970. Twee oudooms zijn in de oorlog gefusilleerd. Als zijn moeder, die aan ernstige depressies lijdt, in 2009 te kennen geeft dat ze niet langer wil leven, besluit hij zijn familie te onderwerpen aan een historisch onderzoek. Hij raakt steeds meer geïnteresseerd in zijn overgrootvader Taco Kuiper, pionier op het gebied van de organisatiepsychologie, wereldverbeteraar, eigenzinnig intellectueel en overtuigd communist. Hoe kon het dat iemand die net de oorlog had overleefd en de vijand had overwonnen een einde maakte aan zijn leven?

  Wiebe de Graaf is historicus. In 2014 won hij met zijn afstudeerscriptie de Erik Hazelhoff Jong Talentprijs. Taco Kuiper en de dood, 1894-1945 is zijn debuut. Met zijn intuïtieve, krachtige stijl tilt hij het verhaal van zijn familie naar een hoger niveau. Een aangrijpend verhaal, dat bovendien een nieuw en verrassend inzicht biedt in het moderne, intellectuele milieu in de eerste helft van de 20e eeuw.

  Specificaties

  AuteursWiebe de Graaf
  Eerste auteurWiebe de Graaf
  GenreGeschiedenisboek
  ISBN9789000344260
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's384
  Jaar van uitgifte2016
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand