Story of film - An odyssey (DVD)

  Story of film - An odyssey (DVD)

  28.99
  vandaag besteld, dinsdag in huisverzending door onze partner

  Story of film - An odyssey (DVD)

  The story of film: An Odyssey is een unieke 15-delige reis door de geschiedenis van de film waarin het regisseur Mark Cousins lukt om het verhaal van ruim honderd jaar film te vertellen. Meer dan 5 jaar heeft het Cousins gekost om deze documentaire te maken. THE STORY OF FILM beslaat dan ook 4 continenten, 12 decennia en meer dan 1000 films. Cousins vertelt de geschiedenis van de film vanaf de stomme film tot aan het digitale tijdperk van nu. Hij bezoekt de belangrijkste plekken van de cinema en laat zien hoe regisseurs door historische gebeurtenissen en elkaar beïnvloed worden.

  Cousins spreekt met wereldberoemde regisseurs als Lars von Trier, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Gus van Sant, Wim Wenders, Jane Campion, de Coen Brothers en vele anderen. Met deze interviews, honderden filmfragmenten en gesprekken met filmcritici, technici en acteurs laat hij zien hoe hartstochtelijk hij van film houdt en hoe universeel die liefde is.

  THE STORY OF FILM bevat een uiterst uniek en enorm rijk archief aan filmfragmenten, van de grootste klassiekers ooit tot aan de blockbusters uit onze huidige tijd; van Il Conformista, De Fietsendieven, Otto e Mezzo, The Red Shoes, Vertigo en The Wizard of Oz tot Taxi Driver, Psycho, Pulp Fiction, The Big Lebowski, Jaws en Avatar.

  The Story of Film is een must see voor iedereen die wil ervaren hoe rijkgeschakeerd de filmgeschiedenis is en bevat alles wat je ooit gezien moet hebben! ‘Iedereen houdt van film. Ook wie dacht dat het hem niks deed.’

  Naast de complete 15 uur durende documentaire (op 5 dvd’s) bevat deze box een boekje met de beschrijving van alle afzonderlijke 15 delen.  Episode 1: De geboorte van de cinema (1900-1920)
  Episode 2: De Hollywood droom (jaren 20)
  Episode 3: Expressionisme, impressionisme, surrealisme: de gouden tijd van de cinema over de wereld (20er jaren)
  Episode 4: De komst van geluid (jaren 30)
  Episode 5: Naoorlogse cinema (jaren 40)
  Episode 6: Seks & melodrama (jaren 50)
  Episode 7: De Europese new wave (jaren 60)
  Episode 8: Nieuwe regisseurs, nieuwe, vormen (jaren 60)
  Episode 9: De Amerikaanse cinema van de jaren 70
  Episode 10: Films die de wereld veranderen (jaren 70)
  Episode 11: De komst van multiplexen en Aziatische mainstream (jaren 70)
  Episode 12: Fight The Power: Protest in film (jaren 80)
  Episode 13: Nieuwe grenzen: World Cinema in Afrika, Azie, Latijns Amerika (de jaren 90)
  Episode 14: Nieuwe American independents & de digitale revolutie (de jaren 90)
  Episode 15: De cinema van vandaag en de toekomst (de jaren 2000)
  lees meer

  Specificaties