Koffers & reisbagage

Handbagage

Handbagage vind je in vele soorten en maten, waarbij je goed moet letten op wat voldoet aan jouw wensen. Afmetingen, gewicht en mobiliteit zijn belangrijk om rekening mee te houden. Wanneer je gaat vl ...

33 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Handbagage

Een weekendje weg, een familiebezoek of een zakenreis; wanneer je met het vliegtuig gaat, neem je vaak handbagage mee. Altijd handig om je belangrijkste spullen binnen handbereik te hebben en om snel in te kunnen checken. Neem bijvoorbeeld een stevige koffer mee van Samsonite of juist één met slot van Suitsuit. Je kunt ook voor een spinner kiezen. Dit is een koffer op 4 wielen die je makkelijk voor je uit kunt duwen, wat het reizen een stuk comfortabeler kan maken als je een stuk moet lopen. Een andere handige tip is om een opvallende koffer te kiezen, zodat je deze niet snel kwijtraakt. Wanneer je jouw bagage kwijt raakt kan dit de vakantievreugde al gauw teniet doen. Verder moet je goed rekening houden met de eisen van de verschillende vliegmaatschappijen, zodat je zeker weet dat je jouw handbagage ook mee kunt nemen in het vliegtuig. Het gewicht en de afmetingen van je bagage, maar ook de vloeistoffen die je wilt meenemen, zijn het belangrijkst om te controleren.

Gewicht handbagage

Er gelden vaak strenge eisen voor het gewicht van je handbagage. Zo mag je bij de ene vliegmaatschappij meer dan 10 kilo bagage meenemen en bij de ander juist minder. Check voordat je een koffer aanschaft altijd goed wat de voorwaarden zijn van de vliegmaatschappij waar je mee reist, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een lichtgewicht koffer kan dan al een hoop schelen.

Afmetingen

Daarnaast moet je goed op de afmetingen van je bagage letten, want daar wordt vaak streng op gecontroleerd. De maximale afmetingen willen nog wel eens verschillen en uitsteeksels zoals wieltjes, handvatten of vakken moeten inbegrepen zijn. Kijk daarom goed welke eisen gelden voor de handbagage die je wilt aanschaffen.