Sport & vrije tijd

Kamperen

Nog even en je stapt je tentje uit, loopt rustig over de camping, neemt een ochtendduik in het zwembad. Je kookt je eitje op een gasstelletje van Campingaz, ’s avonds barbecue je op een skottelbraai e ...

307 resultatensorteren op
aanbevolen

Kamperen

Of je nu gaat kamperen bij de boer, in Frankrijk of op Texel; een goede voorbereiding is het halve werk! Voor de koude nachten wil je een warme slaapzak en een luchtbed dat niet snel lek gaat. En na een drukke dag vol bezoeken aan stadjes, hikes of strand wil je een lekkere avondmaaltijd kunnen klaarmaken. Er is genoeg keuze om dit mee te doen, zoals een gasstel, een skottelbraai of de befaamde barbecue. Ook de potten en pannen moeten allemaal mee.

Wat heb je allemaal nodig?

Het is een hele onderneming zo, dat kamperen. Gelukkig kunnen wij het je een stuk makkelijker maken met ruime en makkelijk opzetbare tenten en goede rugzakken. Een rugzak kan handig zijn om drinken, eten of een fototoestel mee te nemen als je een dag op pad gaat. Maar vooral als je lange afstanden gaat lopen of gaat backpacken is een grote en comfortabele rugzak een must. Daarnaast is voor de natuur- en dierenliefhebber een verrekijker geen overbodige luxe om de omgeving goed te kunnen observeren. Wanneer je liever op het strand ligt, kun je niet zonder zonnebrandcrème en aftersun. Je wilt tenslotte wel bruin, maar niet rood, terugkeren.

Camping

Op de camping zelf wil je goed kunnen vertoeven, waarbij je niet zonder een paar campingstoelen en een tafel voor de nodige kaartspellen kunt. Om je tent goed in te richten, kun je niet zonder een campingkast en een fornuis.Dat scheelt weer een hoop rommel. Niets is irritanter dan je tijdens het kamperen ergeren aan rondslingerende etenswaren en bestek.

Ontspannen

Veel mensen gaan kamperen om te ontspannen. Lekker relaxen of juist actief bezig zijn om weer helemaal jezelf te worden. Een goede nachtrust mag daarbij niet ontbreken. Het aanschaffen van een comfortabel luchtbed of een praktische slaapmat is daarom iets om goed bij stil te staan. Kamperen hoeft niet te betekenen dat het afzien wordt. Met de juiste spullen is de kans op een geslaagde vakantie een stuk groter, al moet je altijd nog geluk hebben met het weer.