Weerstandsbanden

Wil je graag aan je spierkracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit werken? Dan zijn onze weerstandsbanden de uitkomst! Deze multifunctionele banden zijn ook in verschillende sterktes verkrijgbaar, zodat jij in je eigen tempo je spierkracht op kunt bouwen. Durf jij de uitdaging aan?

sorteren

54 resultaten

  • vorige
  • pagina 1 van 1
  • 1
  • volgende

Weerstandsbanden

Bij wehkamp bieden wij diverse soorten fitnessbanden aan. Je kent ze vast onder de namen; weerstandsbanden, fitness elastiek, tubes of suspension trainers. Omdat iedereen andere wensen heeft, proberen wij zoveel mogelijk soorten aan te bieden. Het voordeel van de weerstandsband is dat je hem zo in tas kunt gooien omdat hij soepel en licht van gewicht is. Voor de echte fanatiekelingen onder ons; de banden kunnen zo in de koffer gegooid worden, om op vakantie door te blijven gaan met je workouts.

Voordelen weerstandsbanden

Voorheen werden de fitnessbanden veel bij fysiotherapeuten gebruikt, maar door de toenemende populariteit kan je ze nu zelf aanschaffen of gebruik van maken in de sportschool. Wij bieden verschillende sterktes aan zodat je rustig aan sterkere spieren kunt werken. Je versterkt en vergroot niet alleen je spieren, je kunt ook trainen op explosiviteit. Je kunt de banden voor zowel je boven- als onderlichaam gebruiken, dankzij de grote hoeveelheid aan oefeningen. Wil je graag samen met je sportpartner trainen? Ook dat is mogelijk! Dankzij onze weerstandstrainer van Casall kan je elkaar uitdagen. Maak de weerstandsband vast om je middel en laat je partner de speciale band achter je vasthouden. Zo kun je elkaar blijven uitdagen.

Nadelen weerstandsbanden

Hoewel je ontzettend goed met een weerstandsband kunt trainen, zit er ook een nadeel aan ten opzichte van halters en dumbbells. Je kunt namelijk met het trainen van een weerstandsband geen echte vooruitgang meten. Waar je bij halters extra kilo’s aan kunt hangen, is dit bij een weerstandsband niet mogelijk. De enige vooruitgang die je kunt meten, zijn het aantal uit te voeren herhalingen. Ondanks dit nadeel, is de fitnessband een zeer goed fitness onderdeel voor sterke spieren. Wij bij wehkamp zijn er dol op. Vanavond voor 23:59 uur besteld, morgen al in huis!