fitnessaccessoires

Springtouwen

Springtouwen is een perfecte manier om calorieën te verbanden. Met touwtje springen verbrand je in 10 minuutjes namelijk al 200 kilocalorieën! Maar laten we eerlijk zijn, het is daarnaast vooral harts ...

13 resultatensorteren op
aanbevolen

Springtouwen

Wie gedacht had dat er alleen touwtje gesprongen wordt op het schoolplein, heeft het mis. Touwtje springen is ontzettend goed voor je conditie en uithoudingsvermogen. Maar niet alleen dat, je werkt tegelijkertijd ook aan je balans, snelheid, explosiviteit, coördinatie en timing. Het is een echte power workout, waar je alleen maar een springtouw voor nodig hebt en een stel fitte benen natuurlijk. Wil je aan je conditie werken, dan is het springtouw het juiste attribuut. Nog een bijkomend voordeel: een springtouw is niet duur, maar ontzettend effectief. Kan je niet wachten om te beginnen? Bestel vandaag nog voor 23:59 uur, morgen al in huis!

Pak dat touw

Twijfel je om een rondje hard te gaan lopen of touwtje te gaan springen? Mocht je niet veel tijd hebben maar toch graag actief willen zijn, pak dan het springtouw! Touwtje springen is zo intensief, dat tien minuten touwtje springen bijna gelijk staat aan 45 minuten hardlopen, als je het vergelijkt qua gezondheidsvoordelen. Het is een echte full body workout, want je gebruikt je buik-, been-, en armspieren. Touwtje springen heeft nog een voordeel ten opzichte van hardlopen: touwtje springen is een mindere belasting voor je knieën.

Tip!

Hoe weet je nu of je springtouw de juiste lengte heeft? Ga met beide voeten op het midden van het springtouw staan en trek hem omhoog. Komen beide uiteindes ongeveer tot je oksels? Dan is dit de juiste lengte voor jouw lichaam!