fitnessaccessoires

Hoelahoeps

Vroeger was het speelgoed, tegenwoordig een fitnessitem: de hoelahoep. Hoewel je daar vroeger waarschijnlijk niet bij stilstond, is hoelahoepen ontzettend intensief. Een ideale workout om calorieën te ...

8 resultatensorteren op
aanbevolen

Hoelahoeps

De hoelahoep is populair in fitnessland! Dat komt niet alleen omdat hoepelen leuk is, maar ook omdat je niet het idee hebt dat je met een workout bezig bent. De fitness hoelahoeps of ‘hoops’ zijn enorm goed voor je buik-, rug-, bil-, en beenspieren! Niet alleen je spiergroepen worden aan het werk gezet, je bloedsomloop verbetert en je spijsvertering versnelt. Fitness hoepels zijn zwaarder dan gewone hoepels uit de speelgoedwinkel, waardoor je beter je best moet doen om de hoepel omhoog te houden. Je zet hierdoor flink je buikspieren aan het werk! Je kunt met een half uurtje hoepelen rond de 200 kilocalorieën verbranden, dit hangt wel samen met het gewicht van je hoepel en hoe fanatiek je de hoepel rondzwaait. Om die reden hebben wij verschillende modellen in ons assortiment, zodat jij de perfecte hoepel kunt uitzoeken.

Het hoepelen opbouwen

Het is belangrijk om het hoepelen rustig op te bouwen. Doe je dat niet, dan loop je de kans op blauwe plekken of zelfs bloeduitstortingen. Probeer met sessies van ongeveer 3 minuten te beginnen. Heb je het gevoel dat je blauwe plekken of beurse plekken krijgt? Neem dan (een paar dagen) rust en ga daarna weer verder. Zo kan je de sessies steeds verder opbouwen totdat je uiteindelijk een half uur aaneengesloten kunt hoepelen. Het opbouwen is belangrijk omdat je lichaam de tijd nodig heeft om aan de hoepel te wennen. Eenmaal gewend, kan je tijdens het hoepelen je favoriete muziek aanzetten of zelfs tv kijken.

Zo snel mogelijk aan de slag

Schuif de meubelen maar alvast aan de kant, want vanavond voor 23:59 uur besteld, morgen al in huis. Zo kun je snel aan de slag.