Fitnessaccessoires

Foam rollers

De foam roller kan goed gebruikt worden voor een zelf massage van je lichaam. Zoals de naam al zegt, rol je de roller over je spieren op plekken waar je triggerpoints hebt zitten. De foam roller zorgt ...

38 resultatensorteren op
aanbevolen

Foam rollers

Een foam roller kan je zien als een zelf-massage van het lichaam, waarbij je het herstel versnelt of triggerpoints (knopen in de spieren) probeert te verwijderen. Je rolt met je lichaam over de foam roller, op de plek waar je je spieren aan wilt pakken. Dankzij de foam roller zullen de stijve spieren loskomen en zal jij je soepeler kunnen bewegen. Tevens verkleint het de kans op blessures. Neem een kijkje in onze shop tussen de modellen van onder andere: Adidas, Casall, Gymstick en SKLZ.

Gebruiksmomenten foam roller

Mensen vragen zich wel eens af wat nou het juiste moment is om de foam roller erbij te pakken. Er is niet één juist moment, er zijn zelfs meerdere: 1 - Tijdens de warming-up is de foam roller geschikt om over de spiergroep te rollen die het meest gebruikt gaat worden tijdens de training. 2 – Tijdens de training zelf kan de foam roller er ook bij gepakt worden, op moment van rust tussen de oefeningen door, waarnaar je weer met de spiergroep aan de slag gaat. 3 – Na het trainen kan hij er ook bij gepakt worden, dit zal spierpijn verminderen en spierherstel bevorderen. 4 – Heb je spierpijn? Het doet wellicht extra pijn omdat je spieren al erg gevoelig zijn (dus rol voorzichtig!), maar het zorgt ervoor dat er meer zuurstof opgenomen wordt in de spieren, met als gevolg dat het bloed beter gaat stromen. Ook hierdoor zullen de spieren sneller herstellen. Zoals je ziet, zijn er verschillende geschikte momenten om de foam roller erbij te pakken, maar komt het vrijwel op hetzelfde neer: bevordering van spierherstel en verminderen van spierpijn.

Rollen maar

Kan je niet wachten om met de foam roller aan de slag te gaan? vanavond voor 23:59 uur besteld, morgen al in huis!