Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

Home Samen er op uit  
 • Samen erop uit

  met je kindje op pad

  Als het lekker weer is, doe je natuurlijk niets liever dan lekker de wijde wereld in trekken met je kleintje. Een ritje met de auto, een sportieve fietstocht of gewoon een blokje om… Of je nu kiest voor een babydrager, fietskar of autostoeltje: deze tips & tricks helpen jou en je baby op weg!

  Met je kindje erop uit

  Draagdoek

  De draagdoek is een tricot doek die je om je lichaam wikkelt en waarin jij je kindje comfortabel op je buik draagt.

  ● De maten voor een draagdoek liggen al vast: deze kun je dus al kopen voordat de baby geboren is.
  ● Let op het materiaal: Je kunt kiezen uit katoen of tricot (dit is elastischer en comfortabeler, dus meer geschikt voor newborns).
  ● Een brede draagdoek zit fijner omdat deze het gewicht van de baby beter verdeeld.
  ● Koop de draagdoek een maatje groter wanneer je de knoop liever op je buik draagt.

  bekijk draagdoeken
  Draagdoek

  Draagzak

  Je kunt je kleintje ook ‘handsfree’ dragen in een draagzak. Voor hele kleintjes geschikt in combinatie met een verkleinkussen. Kan jouw kleintje al zelfstandig zitten? Dan is een rugdrager ook geschikt.

  ● Neem je baby mee bij het kopen van een draagzak, zo weet je of deze goed past.
  ● Een draagzak is handig in gebruik vanwege de klittenband- en/of kliksluitingen.
  ● Een goede draagzak biedt ondersteuning aan de nek en rug van het kindje.
  ● Wanneer jij en je partner de draagzak samen gebruiken, koop dan een model dat jullie allebei past.

  bekijk draagzakken

  Kinderwagens

  Kinderwagens

  Het is al gauw een hele onderneming, even met je kleintje de deur uit. De eerste momenten dat je weer op pad gaat, zullen waarschijnlijk vooral te voet zijn. Voor een lekkere lange wandeling of een snel bezoek aan de supermarkt is een kinderwagen een must!

  Er zijn verschillende varianten. Voor de allerkleinsten is er de (combi-)kinderwagen, hier kan je baby direct na de geboorte in. De combi-kinderwagen groeit met je kindje mee en doet dienst tot je kindje ongeveer 3,5 jaar is. Een compactere optie is de lichtgewichte buggy, die je kunt gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten.

  bekijk kinderwagens

  Fietszitjes

  Fietszitjes

  Vanaf 6-9 maanden kan jouw kleintje zelfstandig zitten en is het tijd voor de eerste fietstocht! Veiligheid staat natuurlijk voorop: dus hoe kies je het juiste fietsstoeltje?

  ● Bescherm je kindje goed tegen weersinvloeden onderweg met bijvoorbeeld een windscherm of geef hem een beetje extra ondersteuning met een slaaprol.
  ● Vanaf ongeveer 18 maanden mag je kindje ook in een fietszitje achterop, waarbij de voetjes vast zitten.
  ● Als je baby nog niet kan zitten, kun je hem/haar toch meenemen door een autostoeltje te bevestigen in een fietskar. Let wel op dat je korte tochtjes maakt en dat er niet teveel hobbels of trillingen op de route zijn.

  Bekijk fietszitjes

  Loopfietsjes

  Loopfietsen

  Kinderen tussen de 1 en 5 jaar kunnen met een loopfiets heel goed oefenen met hun evenwicht en coördinatie voordat ze beginnen met fietsen. Zo kan je kleintje net na de eerste stapjes alvast oefenen met opstappen, sturen en oppassen dat je nergens tegenaan botst.

  We hebben verschillende soorten loopfietsen. Zo is een loopfiets met vier wielen al geschikt net na de eerste stapjes van je kleintje. Bij loopfietsen met een laag zwaartepunt kan je kleintje al vanaf anderhalf jaar wennen aan de loopfiets en beginnen met het ontwikkelen van het evenwichtsgevoel. Andere varianten lijken bijna op een gewone fiets en zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

  Bekijk loopfietsen

  Autostoeltjes

  Of je nu een ritje maakt naar de supermarkt of met je baby op autovakantie gaat, het wordt pas leuk als je het veilig doet! Hoe kun je veilig met je baby op pad?

  ● Vanaf de geboorte kun je je baby in de auto vervoeren. Zet hem altijd in een (baby-)autostoeltje om dit zo veilig mogelijk te doen.
  ● Autostoeltjes worden gemaakt voor verschillende lichaamslengtes en gewichtsklassen. Het is belangrijk is dat het hoofdje niet boven de stoel uit komt.
  ● Let goed op in welke rijrichting je het stoeltje moet plaatsen. Zo bescherm je je kindje het best tegen schokken die het lichaam nog niet goed op kan vangen. Achterwaarts vervoeren is het veiligst.
  ● Neem altijd je kindje én je eigen auto mee bij het kopen van een autostoeltje.

  Bekijk autostoeltjes