Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Home Baby Pampers Pampers Unicef  
 • Pampers & Unicef

  Alleen bij wehkamp: voor elke verkochte Pampers maandbox worden er 10 levensreddende vaccins tegen tetanus gedoneerd.

  Samen tetanus uitbannen

  Tetanus is jaarlijks verantwoordelijk voor de dood van 34.000 pasgeboren baby’s. Elke 15 minuten sterft een pasgeboren baby aan de gevolgen van tetanus. Terwijl de ziekte eenvoudig met vaccinaties te voorkomen is. In de afgelopen jaren hebben we samen al heel veel kunnen bereiken. Inmiddels zijn 24 landen tentanusvrij met steun van Pampers. Het doel om de ziekte bij moeders, toekomstige moeders en pasgeborenen wereldwijd volledig uit te bannen komt steeds dichterbij maar we zijn er nog niet!

  Vaccinteller: In 2018 hebben we 672.180 vaccins verzameld tijdens de actieperiode.

  Wehkamp heeft voor het zevende jaar op rij de Pampers & Unicef campagne gesteund en jij hebt ons daarbij geholpen! Door een Pampers maandbox bij wehkamp te kopen heb je niet alleen je eigen kindje de beste bescherming die ze kunnen krijgen gegeven, maar ook iedereen in landen die nog strijden tegen tetanus.

  Pampers & Unicef

  Tetanus is voorgaande jaren al uitgebannen in 24 landen

  Door de hulp van Pampers & Unicef sterven er op dit moment geen moeders en baby's meer aan tetanus in: Burkina Faso, Cambodja, Kameroen, Ivoorkust, Ethiopië, Equatoriaal Guinea, Gaboen, Ghana, Guinea-Bissau, Haïti, Indonesië, Laos, Liberia, Kenia, Madagascar, Mauretanië, Myanmar, Niger, Filipijnen, Senegal, Tanzania, Oost-Timor, Sierra Leone en Oeganda. Met de gedoneerde vaccins hopen we tetanus in nog meer landen uit te kunnen bannen.

  Pampers & Unicef

  Er zijn 14 landen waar tetanus nog steeds uitgebannen moet worden

  Het doel voor 2018 is om 3 miljoen vaccins op te halen in Nederland. De landen waar moeders, toekomstige moeders en pasgeboren baby’s nog steeds tegen tetanus vechten zijn: Afghanistan, Angola, Centraal Afrikaanse Republiek, Chad, Democratische Republiek Congo, Guinea Conakry, Mali, Nigeria, Pakistan, Papua Nieuw Guinea, Somalië, Republiek Soedan, Republiek Zuid-Soedan en Jemen.


  Pampers & Unicef

  Nog iets meer weten?

  We willen je natuurlijk zo veel mogelijk vertellen over het werk van Pampers en Unicef met betrekking tot de strijd tegen tetanus.

  Waarom is tetanus nou zo’n grote bedreiging?

  In tegenstelling tot de omstandigheden waarin onze baby’s ter wereld komen, bevallen vrouwen in afgelegen gebieden vaak thuis in onhygiënische omstandigheden. Ze hebben helaas geen toegang tot gezondheidszorg en door het gebruik van niet steriele materialen komen ze met tetanus in aanraking. Gelukkig is deze tragische ziekte met een eenvoudig vaccin te voorkomen. Voor elke Pampers maandbox die bij wehkamp gekocht is tijdens de actieperiode zijn er 10 vaccins gedoneerd.