Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

Home Gespreid betalen  
 • let-op-geld-lenen-kost-geld
  Gespreid-betalen-bij-wehkamp

  Gespreid betalen met krediet

  Nu bestellen, in termijnen het volledige bedrag betalen
  - We kijken direct of je in aanmerking komt voor Gespreid betalen
  - Regel het krediet volledig online
  - Bepaal grotendeels zelf in welk tempo je betaalt
  - Betaal 14% rente per jaar en niets meer

  Je maakt nog geen gebruik van
  Gespreid betalen met krediet
  Je maakt al gebruik van
  Gespreid betalen met krediet
  Je maakt nog geen gebruik van Gespreid betalen met krediet
  Je maakt al gebruik van Gespreid betalen met krediet
  Je maakt al gebruik van Gespreid betalen met krediet
  1
  1. Nog geen account? Maak dan een account aan.
  Bij ons kun je betalen zoals je wilt, vooraf, achteraf of gespreid. Bestel je voor het eerst bij ons, maak dan een wehkamp account aan. Dit kun je vooraf doen, maar ook in de kassa.
  3
  3. Na een check sluit je de kredietovereenkomst volledig online af
  Met wehkamp regel je alles online: van het invullen van de inkomens- en lastentoets tot en met het sluiten van de kredietovereenkomst.

  In sommige gevallen vragen we naar je inkomen en lasten. Op basis van jouw financiële situatie, de BKR-toets en het credit scoring systeem bepalen we een limiet. Je kunt voor Gespreid betalen in aanmerking komen als je leeftijd tussen 18 en 74 jaar ligt.
  5
  5. Bepaal zelf hoeveel je elke maand betaalt
  Maak via iDEAL in Mijn wehkamp je maandelijkse termijnbedrag.

  In Mijn wehkamp kun je zelf de looptijd en daarmee de kosten van je krediet instellen. Gebruik Gespreid betalen op een verantwoorde wijze. Betaal niet langer voor een artikel dan je denkt dat je het zult gebruiken.

  Je bepaalt grotendeels zelf het tempo waarin je jouw aankopen betaalt. Wij vragen je minimaal 0,0359% per dag van je openstaande saldo te betalen, met een minimum van 8,- per maand. Je kunt het bedrag voldoen via automatische incasso of iDEAL op Mijn wehkamp. Ook kun je het door jou gewenste bedrag zelf overmaken. Bovendien kun je altijd kosteloos je openstaande saldo geheel of gedeeltelijk extra aflossen. Heb je geen openstaand saldo of betaalverplichtingen meer, dan kun je je kredietovereenkomst zelf beëindigen in Mijn wehkamp.
  2
  2. Na een check je bestelling plaatsen
  Als je kredietlimiet aangepast moet worden vanwege de hoogte van het aankoopbedrag, dan wordt er nog een check gedaan op je inkomen en lasten. Uit de check blijkt of je je bestelling gespreid kunt betalen. Bij nieuwe kredietovereenkomsten boven de 1000.- vragen we je om aanvullende informatie op te sturen om je inkomen en woonlasten te verifiëren. Als je aanvraag wordt goedgekeurd en je akkoord gaat met de nieuwe kredietovereenkomst dan kun je je bestelling plaatsen.
  Onderdeel van de toetsing zijn vragen over je inkomen en uitgaven. Bij nieuwe kredietovereenkomsten boven de 1000.- vragen we je om aanvullende informatie op te sturen om je inkomen en woonlasten te verifiëren. Op basis van jouw financiële situatie, de BKR-toets en het credit scoring systeem bepalen we een limiet. Je kunt voor Gespreid betalen in aanmerking komen als je leeftijd tussen 18 en 74 jaar ligt.
  4
  4. Betaal bijvoorbeeld in 3, 6 of 12 termijnen
  Nadat je je bestelling in huis hebt, wordt het aankoopbedrag bij je openstaande saldo opgeteld. Dit saldo los je af met je maandbedrag. Je kunt het maandbedrag en de looptijd zelf instellen op Mijn wehkamp, we vragen je wel altijd een minimum bedrag te betalen. Natuurlijk kun je hier ook instellen om het maandbedrag automatisch van je rekening af laten schrijven. Zo los je altijd op tijd af en vergeet je niet om te betalen. En als je wilt, kun je tussentijds kosteloos extra aflossen met iDEAL.
  In Mijn wehkamp kun je zelf de looptijd en daarmee de kosten van je krediet instellen. Gebruik Gespreid betalen op een verantwoorde wijze. Betaal niet langer voor een artikel dan je denk dat je het zult gebruiken.

  Je bepaalt grotendeels zelf het tempo waarin je jouw aankopen betaalt. Wij vragen je minimaal 0,0359% per dag van je openstaande saldo te betalen, met een minimum van 8,- per maand. Je kunt het bedrag voldoen via automatische incasso of iDEAL op Mijn wehkamp. Ook kun je het door jou gewenste bedrag zelf overmaken. Bovendien kun je altijd kosteloos je openstaande saldo geheel of gedeeltelijk extra aflossen.
  1
  1. Kies voor Gespreid betalen als betaalmogelijkheid
  Bij het afrekenen van je bestelling kies je voor ‘Gespreid betalen met krediet’. Als je al gebruik maakt van Gespreid betalen, dan heb je je kredietovereenkomst al in je bezit.
  Hierin staan de rechten en plichten van jou en Wehkamp Finance B.V. in beschreven. Op de overeenkomst zijn de Aanvullende algemene voorwaarden van toepassing.
  3
  3. Morgen al in huis
  Ook met Gespreid betalen heb je je bestelling de volgende dag al binnen.
  Rekenvoorbeeld Gespreid betalen met krediet
  Hieronder zie je de totale kosten van een aankoop die je gespreid betaalt bij verschillende bedragen en looptijden
  gespreid-betalen-bij-wehkamp
  gespreid-betalen-bij-wehkamp

  Veelgestelde vragen over betalen met krediet

  Hoe kan ik mijn bestellingen Gespreid betalen?
  Kies in Mijn wehkamp voor de betaalvoorkeur Gespreid betalen met krediet of kies bij het afrekenen van je bestelling voor ‘Gespreid betalen - betalen in termijnen met krediet’. Wij kijken direct of je hiervoor in aanmerking komt.
  Zijn er kosten verbonden aan Gespreid betalen?
  Ja, Gespreid betalen is een krediet waarbij je 14% rente op jaarbasis betaalt. Voordat je een krediet afsluit, informeren we je over de rente en de totale kosten van het krediet. Dit doen we onder andere met de betaalwijzer en de Standaardinformatie inzake consumptief krediet. Soms kan een kredietproduct van een andere aanbieder een betere keuze zijn. De kosten en de voorwaarden van kredietproducten kunnen namelijk verschillen. Zorg dat je je hier goed over informeert voordat je een krediet aangaat.

  Tijdens de looptijd van je krediet heb je steeds inzicht in de hoogte van de rente via het rekeningoverzicht dat je maandelijks van ons ontvangt en altijd in Mijn wehkamp kunt bekijken. Houd er rekening mee dat wanneer de rente stijgt, ook de kosten van je krediet stijgen.
  Welke informatie ontvang ik van jullie over Gespreid betalen?
  Als je kiest voor Gespreid betalen ontvang je van ons de ‘Standaardinformatie inzake consumptief krediet’. Daarnaast ontvang je een kredietovereenkomst. In deze overeenkomst staan de rechten en plichten van jou en Wehkamp Finance B.V. beschreven. Op de overeenkomst zijn de Aanvullende algemene voorwaarden van wehkamp van toepassing die je ook ontvangt.
  Worden er gegevens van mij gevraagd om gebruik te kunnen maken van Gespreid betalen?
  Onderdeel van de toetsing zijn vragen over je inkomen en uitgaven. Bij nieuwe kredietovereenkomsten boven de 1000.- vragen we je om aanvullende informatie op te sturen om je inkomen en woonlasten te verifiëren. Op basis van jouw financiële situatie, de BKR-toets en het credit scoring systeem bepalen we een limiet. Je kunt voor Gespreid betalen in aanmerking komen als je leeftijd tussen 18 en 74 jaar ligt.
  Hoeveel moet ik per maand betalen?
  Je bepaalt grotendeels zelf het tempo waarin je jouw aankopen betaalt. Wij vragen je minimaal 2,0165% per maand van je openstaande saldo te betalen, met een minimum van 8.- per maand. Dat kan met één druk op de knop met Gespreid betalen in mijn wehkamp en in onze app. Je ziet meteen wat er nog openstaat en kunt je maandbedrag heel makkelijk aanpassen. Want jij weet natuurlijk het beste hoeveel je in de maand kunt terugbetalen. We laten je zien welk bedrag je minimaal moet betalen per maand. Je kunt altijd meer aflossen zonder extra kosten. Liever zelf je bedrag overmaken? Dat kan ook. Bij voorkeuren kun je ook een automatische incasso instellen.
  Hoe lang doe ik over het afbetalen van mijn doorlopend krediet?
  Bij Gespreid betalen in mijn wehkamp en in onze app kun je zelf de looptijd en daarmee de kosten van je krediet instellen. Klik op ‘maandbedrag wijzigen’ om een maandbedrag of het gewenste aantal maanden in te vullen. Op basis van het aantal maanden zie je meteen hoe hoog je maandbedrag wordt en wat de totale kosten van het krediet zijn. We laten je ook zien welk bedrag je minimaal moet aflossen per maand. Zodra je geen openstaand saldo of betaalverplichtingen meer hebt, dan kun je zelf je kredietovereenkomst beëindigen. Als je 12 maanden geen gebruik hebt gemaakt van je kredietovereenkomst, beëindigen wij deze voor jou.

  Gebruik Gespreid betalen op een verantwoorde wijze. Betaal niet langer voor een artikel dan je het denkt te kunnen gebruiken.
  Wordt mijn doorlopend krediet geregistreerd bij BKR?
  Het hangt af van de hoogte van de limiet van de kredietovereenkomst of dit wordt gemeld bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Een melding vindt alleen plaats bij een kredietovereenkomst van meer dan 250.- (positieve registratie). Als je de limiet van jouw kredietovereenkomst terugbrengt tot 250.- of lager, dan melden wij jouw kredietovereenkomst af bij BKR. In het geval van een betalingsachterstand van meer dan 3 maanden wordt daarvan ook een melding (negatieve registratie) bij BKR gedaan. Let op: een negatieve registratie bij BKR kan gevolgen voor je hebben bij bv het aanvragen van een hypotheek.
  Kan ik extra aflossen?
  Ja, je kunt altijd kosteloos je openstaande saldo geheel of gedeeltelijk extra aflossen. Als je nog een openstaand saldo hebt wanneer je komt te overlijden dan spreken wij je erfgenamen aan op de betaling. Als je je openstaande saldo met Saldozeker hebt verzekerd dan kunnen je erfgenamen een claim indienen.
  Word ik regelmatig geïnformeerd over mijn openstaande saldo?
  Ja, je ontvangt maandelijks een rekeningoverzicht. Op dit rekeningoverzicht staat je openstaande saldo en je minimale termijnbedrag dat we je maandelijks vragen te betalen.
  Kan ik ook voor een andere betaalmogelijkheid kiezen?
  Ja, dat kan. Je kunt altijd met iDEAL of Creditcard betalen, ook kun je je betaalvoorkeur voor Gespreid betalen altijd wijzigen. Los dan je eventuele openstaande saldo volledig af bij Gespreid betalen in onze app of mijn wehkamp en verander je betaalvoorkeur.
  Hoe beëindig ik mijn kredietovereenkomst?
  Je kunt je kredietovereenkomst eenvoudig beëindigen op Mijn wehkamp wanneer je geen openstaand saldo of betaalverplichtingen hebt.
  Meer weten?
  Neem dan contact met ons op.
  Betalen is nog makkelijker in onze app