Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

Home Elektronica game-pc  
 • PC gaming

  Welk type gamer ben jij? Wil je het beste van het beste zodat je kunt gamen in 4K/Ultra HD en helemaal klaar bent voor Virtual Reality games? Of ben je meer een occasional gamer en is voor jou gamen in Full HD voldoende en ga je liever voor een goedkopere (budget) game PC? We geven je hieronder een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een game computer. Wehkamp biedt kant-en-klare gaming desktops aan waaronder Acer Predator, Asus ROG, MSI, OMEN by HP evenals PC gaming monitoren en PC gaming accessoires van o.a. Steelseries, en pc-games. Zo kun je dus zelf je game pc desktop samenstellen naar jouw wensen.


  4K Game PC  Budget game PC   Gaming randapparatuur

  gaming laptop


  4K/Ultra HD game PC


  4K gaming en gamen in Virtual Reality, het summum qua gaming. Om die resoluties te kunnen halen op een 4K/Ultra HD-scherm of VR-bril moeten videokaarten wel vier keer zoveel pixels renderen als bij een Full HD-scherm. Wil je dus op 4K-resolutie gamen, dan heb je veel rekenkracht nodig. Op welke onderdelen van zo'n systeem moet je dan letten?

  de processor

  Intel heeft een naam hoog te houden als 't op gaming power aan komt. De krachtigste Intel processoren zijn de i7 modellen. Wil je in 4K kunnen gamen dan kan dit met de nieuwste i7 processors van de 8ste generatie, zoals de Intel® Core™ i7-8700K maar ook de 7de generatie kan prima overweg met 4K, dit zijn de Intel® Core™ i7-7700K processoren. AMD probeert met zijn nieuwste processor, de Ryzen, Intel naar de kroon te steken. Op dit moment outperformen de Intel i7 processoren de Ryzen modellen van AMD nog maar de AMD Ryzen 7 zijn wel goede alternatieven en vaak iets gunstiger qua prijs.

  het intern geheugen

  Het interne geheugen, ook wel RAM geheugen werkt direct samen met je processor. Te weinig RAM vertraagt het syteem maar te veel kan ook voor problemen zorgen. Bij een moderne game PC ligt de ondergrens op 8GB, maar voor 4K waarbij meer gegevens worden gestuurd is 16GB wel aan te raden. Het nieuwste type geheugen is DDR4 RAM. Dit is circa 30% sneller dan de vorige generatie DDR3 RAM.

  de videokaart

  Om in 4K/Ultra HD en VR te kunnen gamen moet de videokaart in je PC de game vloeiend kunnen weergaven, de z.g. framerate (in frames per second). Aan te raden is een framerate van minimaal 60 fps, dan kun je met de meeste settings op gemiddeld detail de game goed spelen. Een kaart die beduidend hogere framerates kan halen is de nVidia GeFore GTX 1080 Ti. Dit is momenteel 1 van de snelste kaarten en haalt bijna 70fps. Is je budget wat lager en wil je wel wat concessies doen dan zijn de GeForce GTX 1080 en de GTX 1070 Ti hele goede alternatieven. Hier liggen de framerates iets lager maar nog steeds genoeg voor 4K gaming en VR.

  de harddisk

  Hoewel de meeste traditionele harde schijven tegenwoordig voldoende snel zijn om mee te kunnen gamen is er wel iets te zeggen voor een SSD (Solid State Drive) of Hybride harde schijf (combinatie van SSD met traditionele Harddisk). SSD's hebben namelijk geen draaiende delen en werken als een soort grote geheugenkaart. Zo start je PC beduidend sneller op en produceert een SSD/Hybride schijf minder warmte en storende bijgeluiden.

  de monitor

  Bij een 4K game-pc hoort uiteraard een monitor die een 4K/ Ultra HD resolutie kan weergeven van 3840x2160 pixels. Verder is een lage responstijds (< 5 ms) van belang en of de monitor om kan gaan met AMD Freesync of Nvidia G-sync. Hiermee past de monitor de refreshrate aan op de videokaart en blijft de game vloeiend qua weergave. De belangrijkste aansluitingen bij de monitor zijn de DisplayPort en HDMI. In sommige gevallen kan ondersteuning voor Thunderbolt en/of USB-C interessant zijn maar zal in de praktijk een uitzondering zijn.  Budget game PC


  Wat minder krachtig dan een 4K systeem maar nog steeds een hele snelle game PC nodig? Dan kun je door wat concessies te doen op diverse onderdelen een stuk voordeliger uit. Je hebt dan nog steeds een hele snelle game PC met Full HD graphics. Deze zijn voor de meeste games ruim voldoende om ze op een gemiddelde setting te kunnen spelen.

  de processor

  Ook hier is Intel de dominante partij als het op gaming power aan komt. In plaats van de dure i7 modellen kies je bij een smaller budget voor een i3 of i5 processor (7e of 8e generatie). Wil je nog wat meer besparen? Kies dan voor de nieuwe AMD Ryzen modellen, de Ryzen 3 of 5. Let wel dat Intel momenteel de Ryzen modellen nog wel outperformed.

  het intern geheugen

  Het interne geheugen, ook wel RAM geheugen werkt direct samen met je processor. Te weinig RAM vertraagt het syteem maar te veel kan ook voor problemen zorgen. Bij een moderne game PC ligt de ondergrens op 8GB. Ook voor een budget systeem is dit aan te raden en niet voor minder te gaan. Het nieuwste type geheugen is DDR4 RAM. Dit is circa 30% sneller dan de vorige generatie DDR3 RAM.

  de videokaart

  Om in Full HD te gamen moet de videokaart in je PC de game vloeiend kunnen weergaven, de z.g. framerate (in frames per second). Voor Full HD heb je beduidend minder power nodig dan voor 4K. Full HD op volledige settings kun je met een GeForce 1080 (ti) of 1070 (ti).Voor een wat kleiner budget zijn de nVidia GeForce 1050 en 1060 kaarten hele goede alternatieven. Hier liggen de framerates iets lager maar nog steeds genoeg ruim voldoende voor Full HD games op gemiddelde settings.

  de harddisk

  Ook voor een budget game PC geldt dat hoewel de meeste traditionele harde schijven tegenwoordig voldoende snel zijn om mee te kunnen gamen is er wel iets te zeggen voor een SSD (Solid State Drive) of Hybride harde schijf (combinatie van SSD met traditionele Harddisk). SSD's hebben namelijk geen draaiende delen en werken als een soort grote geheugenkaart. Zo start je PC beduidend sneller op en produceert een SSD/Hybride schijf minder warmte en storende bijgeluiden.

  de monitor

  Bij een Full HD game-pc hoort uiteraard een monitor die een Full HD resolutie kan weergeven van 1920x1080 pixels. Verder is een lage responstijds (< 5 ms) van belang en of de monitor om kan gaan met AMD Freesync of Nvidia G-sync. Hiermee past de monitor de refreshrate aan op de videokaart en blijft de game vloeiend qua weergave. De belangrijkste aansluitingen bij de monitor zijn de DisplayPort en HDMI, in de praktijk volstaan deze aansluitingen. Tegenwoordig zijn de meeste monitoren Full HD en daarmee is de keuze vrij ruim en al vanaf een lage instapprijs heb je zo'n beeldscherm.  Gaming randapparatuur & games

  gaming muizen

  gaming muizen

  Een snel reagerende muis kan je net dat voordeel geven om te winnen. Gaming muizen hebben een hoge dpi en een razendsnelle tracking (IPS: inches per seconde) en vaak zijn de knoppen programmeerbaar naar je eigen keuze.


  gaming muizen
  gaming toetsenborden

  gaming toetsenborden

  Reactiesnelheid bij een gaming toetsenbord is essentieel. De meeste gaming toetsenborden zijn daarom mechanisch zodat er geen vertraging in de aanslag ontstaat. Daarnaast beschikken ze vaak over verlichte toetsen en zijn ze afzonderlijk programmeerbaar.


  Gaming toetsenborden
  gaming monitor

  gaming monitoren

  4K of Full HD. Hoe gedetailleerd je je games wilt zien bepaal je zelf. Gaming monitoren hebben een hoge resolutie en een snelle responstijd. Voor optimale samenwerking met de grafische kaart beschikken ze over AMD Freesync of Nvidia G-sync, dit past de refeshrate aan.


  gaming monitoren
  gaming muismatten

  gaming muismatten

  Extra stevig voor het snellere game werk. Gaming muismatten zijn nog gladder dan een normale muismat en geoptimaliseerd voor alle gevoeligheidsinstellingen en sensoren.  gaming muismatten

  gaming headsets

  gaming headsets

  Communiceren met je teamgenoten en optimaal gaming geluid zonder dat je omgeving er last van heeft bereik je met een gaming headset. Sommige zelfs met surround sound.


  Gaming headsets
  gaming backpacks

  Gaming backpacks

  Onderweg met je gaming laptop of PC? Dan wil je wel je kostbare spullen veilig mee kunnen nemen. Een gaming backpack is dan ideaal. Alles kan je hierin georganiseerd kwijt.


  gaming backpacks
  gaming speakers

  gaming speakers

  Het geluid van brullende motoren, gejuich van publiek, geweerschoten; alle details wil je horen. Kies uit verschillende modellen jouw favoriet. Surround 7.1 of liever iets kleiner met een 5.1 of 2.1 speakersysteem.


  gaming speakers
  PC games

  pc games

  Een Game PC is natuurlijk niets zonder de juiste games. Kies je genre; RTS, RPG, Simulatie, Racegames en ga maar door. Altijd een passende game voor jouw game PC.


  pc games

  Far Cry 5