Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

Home Damesmode Fair fashion collectie Eerlijke kleding: Fair Fashion  
 • xxxxx

  Fair shop: eerlijke kleding en meer

  Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: eerlijke producten op alle gebieden. Biologisch eten, eerlijke afspraken tussen kopers en verkopers en steeds meer eerlijke kleding. Waar eerlijke kleding vroeger nog wel eens een stoffig imago had, zie je tegenwoordig dat het op alle plaatsen omarmd wordt. Dat doen wij bij wehkamp natuurlijk ook, in onze Fair Shop!

  bekijk alle producten

  steeds meer bewust

  #

  biologisch katoen

  Voor het maken van 1 kilo katoen wordt er gemiddeld ongeveer 10.000 liter water gebruikt. Dit verschilt per land, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en enkele andere factoren. Biologisch katoen is een duurzamere optie. Dit groeit zonder kunstmest en zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. En er wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van regenwater. Beter voor het milieu, maar dus ook veel beter voor de medewerkers in de katoenplantages.

  #

  de prijs van eerlijke producten

  Het mooie van deze eerlijke kleding en duurzaam geproduceerde producten is: het is vaak niet duurder dan kleding die niet op een eerlijke wijze geproduceerd is. De merken nemen de extra kosten die het met zich meebrengt vaak zelf voor hun rekening.

  bekijk alle producten

  duurzaamheid bij wehkamp

  Maar wat doen we bij wehkamp behalve de Fair Shop, denk je misschien? Uiteraard is dit niet het enige dat we doen op het gebied van duurzaamheid. We zijn bijvoorbeeld aangesloten bij MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook hebben we de internationale bontvrijverklaring van Bont voor Dieren ondertekend. We voeren dus een bontvrij beleid. En het belangrijkste: we verplichten onze leveranciers om zich te houden aan de BSCI-code. Dit is een set van regels die gebaseerd is op de International Labour Organisation van de Verenigde Naties. Daarnaast bezoeken we regelmatig de fabrieken waar de producten van ons eigen merk whkmp’s own worden geproduceerd.

  alttekst

  Fair Fashion: wat is het precies?

  Labels produceren steeds meer duurzame mode en consumenten shoppen vaker bewust eerlijke kleding. Maar wat is dat nu eigenlijk precies? Simpel gezegd is het mode die gemaakt is op een manier die minder belastend is voor het milieu en waarvan de producenten onder betere voorwaarden werken.

  alttekst

  materialen & werkwijze bij eerlijke kleding

  Bij het produceren van basismaterialen voor kleding, zoals katoen of leer, worden veel chemicaliën gebruikt. Deze zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar brengen ook schade toe aan de mensen die de stoffen produceren. Chemicaliën hebben weer invloed op de grond waar bijvoorbeeld katoen groeit en zorgen ervoor dat de grond uitgeput raakt. Gevolg: een mindere opbrengst.

  alttekst

  eerlijke modemerken

  Wil je weten welke merken op een milieuvriendelijke wijze producten laten maken, met liefde voor mens en milieu? Kijk in onze shop! Bij het shoppen van eerlijke kleding moet je voornamelijk letten op het materiaal waarvan het item gemaakt is. Biologisch of organisch katoen of gerecycled materiaal is een teken van kleding die op een duurzame manier geproduceerd is.