Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

Home Huishouden Wasmachines Een nieuwe wasmachine kopen  
 • Tijd voor een nieuwe wasmachine?

  Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine, maar weet je niet precies waar je allemaal op moet letten? Dan biedt wehkamp alle hulp die je nodig hebt. Op deze pagina vind je uitleg over de belading, het toerental, het energielabel, de motor en de verschillende wasprogramma's. Doorloop onderstaande stappen en ontdek binnen no-time welke wasmachine het beste aansluit op jouw wensen!

  Heb je weinig ruimte in huis? Ga dan voor een bovenlader of was-droogcombinatie. Heb je genoeg ruimte? Ga dan voor een voorlader.
  Bekijk hier alle wasmachines
  Beeld 1-wasmachine_infopagina

  Beeld 2-wasmachine_infopagina

  Stap 1: hoeveel kilo wil je wassen?

  De maximale belading bij een wasmachine is een erg belangrijk aspect. Het geeft aan hoeveel kilo was een wasmachine maximaal kan wassen. Hoe hoger de maximale belading, hoe meer er in één keer gewassen kan worden.

  Bij het kiezen van een wasmachine is het daarom van belang dat je kijkt naar je eigen situatie. Hoe vaak was je? En voor hoeveel mensen was je? Denk hierbij ook aan de gezinssituatie: ben je met twee personen thuis? Dan heb je waarschijnlijk minder was dan wanneer je met vijf personen woont.


  Wassen voor 1 tot 2 personen:

  Voor een huishouden van één tot twee personen heb je over het algemeen voldoende aan een wasmachine met een maximale belading tot en met 7 kilo.

  Wasmachines tot 7 kg

  Wassen voor 3 tot 5 personen:

  Woon je met drie tot vijf personen samen? Dan kun je het beste een wasmachine kopen met een minimale belading van 7 tot en met een maximale belading van 9 kilo.

  Wasmachines 7-9 kg

  Wassen voor 6 personen of meer:

  Heb jij echt een groot huishouden? Kies bij zes personen of meer voor een belading van minimaal 9 kilo of meer.

  Wasmachines 9 kg of meer

  Stap 2: het geluidsniveau van je wasmachine

  Het laatste wat je wilt is wakker liggen van het geluid van je eigen wasmachine. Wasmachines worden aagedreven door motoren met koolborstels of koolborstelloze motoren. De koolborstelloze motoren hebben wat betreft geluid de voorkeur. Deze machines zijn over het algemeen stiller en zijn minder aan slijtage onderhevig. Let hierbij ook op het aantal decibel tijdens het centrifugeren. Een wasmachine is relatief stil bij 73 dB of minder, maakt normaal geluid bij 74 tot 77 dB en is luid bij 78dB of meer.

  Wil je nu echt slapen als een engeltje? Kies dan voor een wasmachine met minder dan 73dB.

  Bekijk hier de stilste wasmachines
  Beeld 3-wasmachine_infopagina

  Beeld 4-wasmachine_infopagina

  Stap 3: energieklasse

  Een zuinige wasmachine is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Tegenwoordig beschikken alle wasmachines over een energielabel. Zo zie jij eenvoudig hoe zuinig een wasmachine is.

  De energieklasses die je vaak tegenkomt verschillen van A+ tot en met A+++. Ook komt het voor dat er een cijfer achter de klasse staat: bijvoorbeeld -20%. In dit geval geeft het cijfer '-20%' aan dat de wasmachine 10% zuiniger is dan een wasmachine met -10%. Hoe hoger het cijfer, hoe minder energie de wasmachine verbruikt.

  Tip: was met een volle wasmachine. Zo hoef je minder vaak te wassen en dat scheelt energie, water en kosten.

  Stap 4: toerental

  Bijna elke wasbeurt eindigt met centrifugeren. Het toerental geeft aan met hoeveel toeren de was gecentrifugeerd wordt. Dit kan verschillen van zo'n 1000 toeren tot wel 1600 toeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger het wasgoed uit de wasmachine komt en hoe korter deze aan de waslijn hoeft te hangen of in de droger geplaatst hoeft te worden. Het toerental is bij elke wasmachine verschillend in te stellen.

  Beeld 5-wasmachine_infopagina

  Stap 5: wasprogramma's

  Vroeger waren er niet zoveel verschillende wasprogramma's. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Niet op elke wasmachine zitten dezelfde wasprogramma's. Zo zijn er programma's speciaal geschikt voor veel vlekken, sportkleding, handdoeken en jeans. Vind jij het milieu belangrijk? Kies dan voor een eco-programma. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Denk goed na over welke wasprogramma's voor jou belangrijk zijn.


  Extra optie: WiFi

  Met de WiFi functie kun je de wasmachine gemakkelijk via je smartphone of tablet bedienen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een apparaat met de bijbehorende app. Deze is gratis te downloaden, zodat je vanaf je werk je wasmachine aan kunt zetten, zo weet je precies wanneer jouw wasgoed schoon is. Ideaal!


  Wasmachines met WiFi

  Extra optie: stoomfunctie

  Naast het wassen met alleen water is het met een wasmachine met stoomfunctie ook mogelijk om te wassen met stoom. Naast dat de stoomfunctie water bespaart, komt de kleding minder gekreukt uit de trommel. Dat scheelt weer strijktijd! Wil je snel je favoriete jurk opfrissen of nare geurtjes laten verdwijnen? Ook dit kan eenvoudig met een stoomfunctie op de wasmachine.

  Wasmachines met stoomfunctie

  Extra optie: automatisch doseersysteem

  De wasmachine wordt voor meerdere wasbeurten gevuld met wasmiddel. De wasmachine doseert zelf de juiste hoeveelheid vloeibaar wasmiddel tot op de millimeter nauwkeurig. Je hoeft het doseerbakje slechts één keer te vullen en de wasmachine doet zijn werk. Je wasgoed wordt schitterend schoon, je bespaart water én wasmiddel met één druk op de knop.

  Wasmachines met auto-doseersysteem