Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

kies categorie
 • Dames
 • Heren
 • Kinderen
 • Baby
 • Wonen & Slapen
 • Tuin & Klussen
 • Huishouden
 • Elektronica
 • Speelgoed & Games
 • Sport & Vrije Tijd
 • Mooi & Gezond
 • Boeken, Films & Muziek
 • Sale
 • Premium
 • Merken
Home Een nieuwe laptop kopen  
 • Welke laptop past bij jou?

  Je gebruikt je laptop dagelijks voor allerlei redenen. Maar als je niet zo technisch bent, weet je misschien niet altijd wat er aan de binnenkant van een laptop allemaal gebeurt. Dat maakt het maken van de juiste keuze bij het kopen van een laptop best wel eens lastig. Want waar moet je nou precies op letten?

  Een laptop heeft veel verschillende specificaties, maar er zijn een paar kenmerken die de kracht en prestaties van het apparaat bepalen. Als je weet welke kenmerken bij jouw gebruik passen, kies je zo jouw ideale laptop!

  Kies je besturingssysteem

  Het besturingssysteem is het programma waarmee jij als gebruiker de laptop aanstuurt. Het bepaalt dus grotendeels het gebruiksgemak van je computer en daarom is de voorkeur van het besturingssysteem zeer persoonsgebonden.

  Microsoft, Apple en Google brengen eens in de zoveel tijd een nieuwe versie van Windows, Mac OS X en Chrome uit om het voor jou nog makkelijker te maken om door je programma’s en bestanden te navigeren. Bij het installeren van nieuwe programma’s is het van belang dat het betreffende programma geschikt is voor jouw besturingssysteem.
  Laptop kopen bij wehkamp?

  Windows besturingssysteem

  Windows is het meest gebruikte en meest herkenbare besturingssysteem. Bijna alle merken, behalve Apple, bieden laptops aan waar Windows op geïnstalleerd is. Zo kun je direct met je nieuwe laptop aan de slag. Makkelijk toch?

  Windows laptops

  Mac OS X besturingssysteem

  Apple voorziet haar MacBooks van een eigen besturingssysteem, Mac OS X. Omdat de laptop en de software door hetzelfde merk ontwikkeld zijn, sluiten ze naadloos op elkaar aan. Ben je Windows gewend? Dan kan Mac OS X even wennen zijn.

  MacBooks

  Chrome besturingssysteem

  Google heeft met Chrome haar eigen besturingssysteem. Laptops met Chrome worden Chromebooks genoemd en werken alleen met toepassingen van Google. Je documenten worden veilig in de cloud bewaard, maar je kunt geen toepassingen gebruiken die niet van Google zijn.

  Chromebooks

  Gaming laptop kopen

  Het gebruik: de kracht van je laptop

  Als je vaak en veel met je laptop werkt, wil je dat hij naar jouw verwachtingen presteert. Langzame computers kunnen best wel eens wat frustratie veroorzaken.

  Gelukkig betekent het niet dat je altijd de duurste laptop met de meeste kracht nodig hebt. Als jij 'm alleen voor internet, e-mail en tekstverwerking gebruikt, is een instapmodel voldoende.

  Meer kracht nodig?

  Wil je zwaardere toepassingen gebruiken en volop kunnen multitasken op je laptop? Of hou je van gamen? Dan is het belangrijk dat je de juiste processor met voldoende werkgeheugen hebt. Deze twee elementen bepalen namelijk voor een groot deel de prestaties van je laptop. Bekijk hieronder waar je op moet letten als je de kracht van je laptop belangrijk vindt.


  Processor laptop

  De processor is het hart van je computer en daarom heel bepalend voor de kracht, snelheid en prestaties van jouw laptop. Voor jou is het dus van belang om te weten welk type processor past bij jouw gebruik. Intel en AMD zijn aanbieders van processoren en hebben beide verschillende types die geschikt zijn voor licht tot zwaar gebruik. Hieronder zie je van licht naar zwaar de verschillende soorten van beide merken.

  Intel: van licht - Atom, Pentium, Celeron, Core i3, Core i5, Core i7 - naar zwaar
  AMD: licht - E1, E2, A6, A8, A10 - naar zwaar

  Ook processoren worden voortdurend vernieuwd en verbeterd. Het laatste deel van een processortype geeft de versie aan. Voorbeeld: Intel=merk, Core i3=type en 6100U=versie.

  Werkgeheugen laptop

  Het werkgeheugen wordt ook wel het interne geheugen of RAM-geheugen, Random Access Memory, genoemd. De processor gebruikt deze ruimte om tijdelijk informatie op te slaan, zodat je laptop snel toegang heeft tot deze programma’s en bestanden. Als je snel wilt werken met meerdere toepassingen tegelijk of programma’s is het van belang dat je laptop voldoende werkgeheugen heeft.


  Licht

  • E-mails versturen
  • Internetten
  • Teksten verwerken
  • Zo nu en dan een spreadsheet maken
  laptops licht gebruik

  Gemiddeld

  • Licht gebruik met de extra's:
  • Streamen
  • Downloaden
  • Hobbymatig bewerken van foto’s
  laptops gemiddeld gebruik

  Zwaar

  • Gemiddeld gebruik met de extra's:
  • Muziek maken
  • Website bouwen
  • Professionele foto- en videobewerking
  laptops zwaar gebruik

  Gaming

  • Zeer krachtig
  • Vaak met game-vormgeving
  • Inclusief detail voor game-beleving
  • nVidia videokaarten voor topsnelheid
  laptops om te gamen

  Laptops voor onderweg

  Neem je jouw laptop veel mee onderweg? Kies dan voor een compact formaat. Laptops met een beelddiagonaal tot kleiner dan 11,6 inch, 13,3 inch of 14 inch worden als het meest prettig ervaren om mee te reizen. Daarnaast kun je de overweging maken voor een 2-in-1-laptop, die je binnen een handomdraai verandert in een tablet.

  Laptops voor thuis of kantoor

  Als je jouw laptop voornamelijk thuis of op kantoor gebruikt, is het minder van belang dat de laptop licht en compact is. Het is dan juist wel fijn om een groot beeldscherm te hebben als je met de laptop werkt. Beelddiagonalen van 15,6 inch tot groter dan 17,3 inch zijn overzichtelijk en ideaal voor multitasking.


  Het beeldscherm

  Met de beeldkwaliteit wordt aangegeven in welke mate de beelden High Definiton - HD - zijn. De beeldschermresolutie is bepalend voor de kwaliteit en wordt uitgedrukt in horizontale en verticale pixels. Hoe meer pixels, des te scherper de beelden zijn.

  Wat voor type beeldscherm je kiest, hangt af van hoe jij je laptop wilt gaan gebruiken. Ben je een echte film- of serieliefhebber en vermaak jij je dus het liefst urenlang met Netflix? Dan wil je wel dat je laptop een goede beeldkwaliteit biedt. Als je hem alleen gebruikt voor tekstverwerking, heb je niet zoveel nodig. Voor het professioneel bewerken van foto's of video's juist wel weer. Benieuwd naar wat je precies nodig hebt? Kies uit onderstaande opties!
  2-in-1-laptop

  Internetten & tekst verwerken

  Als je de laptop gebruikt voor algemene zaken en beelden minder belangrijk zijn, is een HD beeldscherm voor jou waarschijnlijk voldoende. De meeste HD laptops hebben een resolutie van 1366 x 768 pixels.

  HD-laptops

  Films en series kijken

  Kijk je veel films en vind je het leuk om je vakantiefoto’s regelmatig te bekijken? Dan is een Full HD-beeldscherm aan te raden. Deze laptops hebben een resolutie van minimaal 1920 x 1080 pixels.

  Full HD-laptops

  Professioneel bewerken

  Vind jij scherpe en heldere beelden belangrijk? Kies dan voor een Windows-laptop met Ultra HD 4K-beeldkwaliteit of een MacBook met haarscherpe Retina-displays. Ultra HD heeft een resolutie vanaf 3840 x 2160 pixels.

  Ultra HD en retina

  Laptop-opslag

  Door alle gegevens die we tegenwoordig digitaal bewaren, is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt voor deze programma’s en documenten.

  Hoe meer Gigabyte - GB - je hebt aan opslagruimte, hoe meer bestanden je kunt bewaren op je laptop. Daarnaast heb je nog de keuze tussen het opslagtype, namelijk Hard Disk Drive, HDD en Solid State Drive, SSD.
  Hoe krachtig moet jouw laptop zijn?

  HDD

  HDD is het traditionele opslagtype met vaak veel opslagruimte. In verhouding heb je meer opslagruimte voor minder geld.

  laptops met HDD

  SSD

  SSD is een vaste schijf en bestaat niet uit losse onderdelen, zoals de HDD. Hierdoor is de levensduur langer en is SSD tot 10 keer sneller dan HDD.

  laptops met SSD

  HDD + SSD

  Heb je behoefte aan veel opslagruimte, terwijl je supersnel bestanden wilt openen en opslaan? Dan is de combinatie van HDD en SSD voor jou de beste oplossing.

  laptops met HDD en SSD